View Single Post
Vechi 10.12.2008, 01:57:17
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Fratele meu, nu vezi ca toate discutiile sunt impotriva studentilor teolgi, a viitorilor preoti, si chiar a tinerilor preoti??? ca nu mai sunt cum erau odata... EU de aceea am scris ce am scris, nu pt mine, ci impotriva celor care sunt "raasculati" impotriva lor!!!
Adevarat. De foarte multe ori, in discutiile cu diversi, am remarcat usurinta cu care acestia condamnau preotii, comutand exceptia pe pozitia regulii. Le-am spus ca preotii sunt tot oameni, ca si ei. Nici mai buni nici mai rai. Ca asa cum exista oameni impliniti sau neimpliniti in munca lor, asa exista si preoti cu mai mult sau mai putin har, mai vrednici sau mai putini vrednici. Si i-am intrebat: Tu, daca ai fi ales calea preotiei ai fi ajuns un model? Tu, esti in meseria ta un reper, un varf? Reactia lor, aproape de fiecare data a fost: Da ma, da' eu nu m-am dus sa ma fac preot!
Daca ma gandesc bine, preotul a ramas etalonul suprem in ceea ce priveste imaginea morala in urbe. De aceea si pretentiile la adresa sa sunt mult mai mari si in consecinta abaterile sale sunt judecate mai aspru. Venim dupa o perioada de comunism atroce si una de capitalism desantat care au lasat urme adanci in acest neam. Va mai trece ceva timp pana vom constientiza cat de mult conteaza sa ne rugam pentru preotul nostru, pentru conducatorii nostri, pentru biserica noastra, pentru neamul nostru, pentru pace, pentru martirii nostri si sa evitam sa judecam cu asprime aproapele. Va mai trece ceva timp pana cand vom adopta cultura binelui si a frumosului, pana cand vom fi cu adevarat un popor ortodox.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote