Subiect: Povesti cu talc
View Single Post
Vechi 10.12.2008, 08:28:22
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=green]Apusul: Istorioară pentru suflet

Odată, demult, un misionar străbătea Munții Stâncoși împreună cu un tânăr indian care-i era și călăuză.
În fiecare seară, la același moment al apusului, tânărul indian se îndepărta, se întorcea spre soare și începea sa se miște pe ritmul unei melodii suave și pline de nostalgie pe care o cânta încet.
Tânărul care dansa și cânta cu fața spre soarele ce se stingea, era o priveliște care-l umplea pe misionar de o curiozitate plină de admirație. Într-o zi, îl întrebă pe ghidul său: "Ce înseamnă tot acest ritual pe care-l împlinești în fiecare seară"?
"O, e ceva foarte simplu, răspunse tânărul. Eu și soția mea am compus acest cântec împreună. Când suntem unul de celălalt, fiecare, oriunde s-ar afla, se întoarce spre soare puțin înainte să apună și începe să cânte și să danseze. Astfel, chiar dacă suntem departe cântăm și dansăm împreună".
Când apune soarele, tu cu cine dansezi?
O mistică din secolul al IX-lea a scris această rugăciune:
"Doamne!
Stelele strălucesc, ochii îndrăgostiților se-nchid.
Fiecare iubită e singură cu iubitul ei, iar eu sunt singură aici, cu tine!"[/COLOR]