View Single Post
Vechi 10.12.2008, 12:32:47
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
ADEVARATUL SOARE ESTE HRISTOS .[COLOR=red]IUBESTE-L PE HRISTOS SII FA CE VREI !!;daca IL vei iubi cu adevarat ,asculta-ti INIMA si nu RATIUNILE ,SI VEI CUNOASTE ADEVARUL nu cel dupa RATIUNEA MINTII ,al fariseilor ,ci cel dupa RATIUNEA INIMII ,ca acela este adevarul care ii place lui HRISTOS .[/COLOR][COLOR=blue]Traim in LEGEA HARULUI si nu ne mintuiesc LEGILE VECHIULUI TESTAMENT ,ci iubirea LUI HRISTOS pe care ratiunea mintii tale iti spune sa II DESCONSIDERI ZIUA INVIERII.DAR INIMA ARE RATIUNI PE CARE RATIUNEA [MINTII] NU LE RECUNOASTE!![/COLOR][COLOR=black]FII ATENT ,FOARTE ATENT LA CE TI-AM SCRIS ACUMA ,FRATE ! DUMNEZEU SA TE LUMINEZE CU UIBIREA LUI ![/COLOR]
1. Domnul Iisus Hristos este Lumina, nu soarele. Noi nu ne inchinam la astrii ceresti. Evreii Vechiului Testament, atunci cand se inchinau lui Dumnezeu, chiar se fereau sa se inchine cu fata spre soare, ca nu cumva inchinarea lor sa fie gresita.

2. Nu stiu de ce va incurca ratiunea mintii. Credeti ca credinta exista numai daca refuzi sa mai gandesti? Mintea mea este folosita la maxim (vorba vine) pana la un anumit punct. Mai departe merg prin credinta: cred ca Domnul Iisus Hristos S-a jertfit pentru mine si prin aceasta jertfa pot fi mantuit; cred ca Domnul Iisus Hristos se va intoarce, asa cum a promis (vezi Ioan 14); cred ca Domnul va face un cer nou si un pamant nou in care nu va mai exista nici pacat nici suferinta. Dar credinta nu este sora cu prostia. Credinta nu ma impiedica sa cercetez. Dimpotriva, Insususi Domnul Iisus Hristos ne indeamna sa cercetam Scripturile.

3. Am inteles foarte bine ca legea suprema a lui Dumnezeu este legea dragostei. "Dumnezeu este dragoste" (1 Ioan 4:8). Chiar glumesc cu cei din jurul meu si le spun ca, la judecata, Dumnezeu nu ne va intreba din ce religie am facut parte sau alte bazaconii. Era o reclama la televizor in care se punea intrebarea; "dar cu dragostea cum stai?" La intrebarea asta (dar referitoarea la dragostea fata de Dumnezeu si fata de semeni) va trebui sa raspundem si noi la judecata. Daca nu avem dragoste fata de Dumnezeu si fata de semenii nostri, nu putem spera la mantuire. Dar, cum ai putea sa nu-L iubesti pe Dumnezeu, cand stii (din Sfanta Scriptura) ce a facut pentru tine de-a lungul timpului dar, mai ales, la Cruce? Cum poti sa nu-ti ierti semenii si sa nu-i iubesti cand stii de cate ai fost iertat tu, din dragoste nemarginita?

4. Pe noi nu ne intereseaza ziua invierii (nu i-a interesat nici pe Sfintii Apostoli). Ne intereseaza foarte mult invierea. Apostolul Pavel trateaza foarte profund si amanuntit insemnatatea Invierii Domnului Iisus Hristos, in special in 1 Corinteni 15:12-34. Nici macar nu pomeneste de ziua invierii. Aveti grija: vi se pare importanta ziua invierii si neglijati Invierea (in sine) si pe Domnul Invierii.