sper sa nu ajungi shi dumneata aria... draga Margareta,
poi din ce scri dumneata vad ca pe parintele Pop Bistritzeanul, l-au pus sa accepte cei care au cercetat despre Verginica, hotararea lor, adica sa le promita sa-i asculte pe ei shi nu pe Dumnezeu, iar el sarmanul o fi acceptat dar cine shtie ce este in sufletul sau, caci nu potzi nega Adevarul, sufletul, iubirea... fara sa-tzi vatami conshtiintza... deci asha cum povesteshti pare ca de frica lumii sau cineshtie de ce s-au hotarat ca sa se lepede de ei, poate din pricina neverosimilitatzii, a indoielii, a necredintzei, caci e greu de priceput Scritura shi ca Domnul de acum 2000 de ani vorbea shi din vechiul Testament proorocea ca se va lua de la evrei shi va fi dat Ierusalimul altora, un popor sarman, ca vai de el,
deci nu vad altceva decat o hotarare luata intre anumitzi arhierei sau preotzi care au impus aceasta opinie, din frica consecintzelor sau de teama de oameni, de ce or sa spuna oamenii sau lumea, deci nu-i acuz, ca e foarte greu sa fi slujitor al Domnului, shi poate ca Domnul a lasat ca sa fie asha, shi din prea multa neshtiintza, necercetare a Cuvantului lui Dumnezeu, a ramas asha... ca shi cum ar fi fost nishte sectantzi...
Dar poate fi luata sfintzirea shi ungerea inapoi? Saul nu era unsul Domnului? Dar doar Domnul l-a Lepadat ungandu-l pe David, iar david nu shi-a ridicat calcaiul impotriva lui, caci uns al Domnului era, deci iata ca ungerea era respectata, dar omul nu se poate ridica impotrava unsului, mai mare shi la propriu shi la figurat, caci David n-a avut interesul maririi mincinoase, marirea desharta a gLumii.... caci ii vorbea din toata inima shi tot respectul caci il iubea pe Dumnezeu prin iubirea regelui Saul...
"O, domnul meu, o rege" ... sa judece Domnul intre noi shi voia lui sa fie... cat de frumos graia David catre Saul:
"au doara ai ieshit ca sa prinzi un caine mort, sau un purice, asha ca shi pentru a aduna prepelitze de pe dealuri?" (citat aproximativ shi parafrazat)
dar sa nu uitam ca viitorul rege David se smerea caci se vedea ca un purice... shi nu se lauda... iubindu-l pe calaul sau pentru Domnul caci Domnul il alesese Rege a lui Israil shi David a raspuns:
"17. Saul insa a cunoscut glasul lui David si a zis: "Al tau este glasul acesta, fiul meu?" Iar David a raspuns: "Al meu, o, domnul meu, o, rege!"
|