domnule, dar shtii ce este foarte bizar?
ca unul, ca la el ma refer, deshi este in spate, pe umeri la Hristos shi Acesta il cara in spate spre staul, n-apoi la oile cereshti, se incepe pitidiotul de multe ori ca sa-i traga palme la Hristos, sau sa se nemultzumeasca, sau sa se distreze sau nici mai mult nici mai putzin, ci ajuns acasa printre oile cereshti incepe de se lauda ca a facut singur tot drumul ala shi el aproape ca i-a shi batut pe lupii respectivi deghizatzi shi cand a sosit Domnul, mai mult il incurcase, nevazand ca lupii defapt erau gata gata ca sa-l sfashie shi sa-l piarda definitiv, ca mai era putzin de tot shi il iadificau complet... deci auzi acolo, cica el s-a scos dintre lupi sau se poate scoate... poi nu e bizara o astfel de minciuna care deshi teoretic e nedorita, dar practic numai ea ishi face cale ca sa se laude mereu... asha ca shi cum el l-ar fi luat in spate pe Hristos shi l-a carat n-apoi in staulul Sau caci venise la locul cu pricina shi l-a incurcat pe el care era gata sa se incununeze, ca mai avea putzin shi i-ar fi biruit pe nemernici, ca in mintea lui era ca in povestea aia de-a dreapta:
-shi cum a fost lupta (cu infractorul ticalos, cu furul)?
-poi l-am luat cu amandoua mainile de piept, shi dai shi dai shi dai...
-dar cu care mana dadeai daca il tzineai cu amandoua mainile de piept?
-poi nu eu dadeam ci el!
"si gasind-o, o pune pe umerii Sai, bucurandu-se" "caci am gasit drahma pe care o pierdusem" ... o, tu, drahma mititica... pierduta in cel mai ascuns shi necatuat locshor... pe care toata lumea il shtie, dar tu nu vrei sa-l mai vezi....
|