În prealabil postat de Noesisaa
Hahhaha, vsovi, ai intr-un fel dreptate, daca le micsoram asa pe toate, iata drumul spre mar.
DAR:
Pacatul Evei nu se cheama pacatul mancarii de mar (chiar nici nu spune Sfanta Scriptura ca e vorba de mar, ci de un fruct, poate sa fie para, banana, mango, prune, etc.), ci de pacatul neascultarii. Nu s-a suparat Dumnezeu ca a mancat un mar, sau un fruct, ci ca nu a ascultat, ca nu s-a increzut in El. Trebuie sa vedem esenta, mesajul Sfintei Scripturi, ca altfel in ziua de azi nu am mai manca fructe, ca deh, daca e pacat... La fel si cu baticul. Nu cred ca se supara Dumnezeu din cauza nepurtarii baticului. Nu mai poate Dumnezeu de o bucata de material. Se supara de indecenta. Esenta cuvintelor Sf Pavel nu este neaparat impotriva capului descoperit la femei, ci impotriva indecentei de oricare ar fi ea. Stiut este ca pe vremea Sf Pavel doar femeile usoare, prostituatele, umblau cu capul descoperit ca sa isi atraga clientii. Orice femeie decenta si cinstita nu iesea din casa cu capul descoperit. Asa arata ca nu e femeie usoara, ci cinstita, femeia unui singur barbat, care isi respecta barbatul de acasa. Adica sunt femei decente.
In ziua de azi in schimb, decenta arata altfel. Pentru unele femei din ziua de azi purtarea baticului intr-adevar inseamna ca sunt femei cinstite. Cred cu toata sinceritatea ca purtarea baticului arata decenta, sinceritate si faptul ca sunt credincioase. Asta este un lucru foarte bun. Dar nu baticul le face ascultatoare si cinstite, ci baticul este doar un semn al cinstei lor.
Pe de alta parte sunt femei carora le poti pune si trei baticuri pe cap si nu sunt nici cinstite, nici nu-si respecta barbatul, si nici pe Hristos.
Si uite asa baticul nu este decat un obiect care nu te face nici mai cinstita, nici mai ascultatoare decat vrei tu sa fii cu inima ta.
SI ca sa tai o poveste lunga, nu nepurtarea baticului este pacat, ci indecenta, desfranarea, mandria. Daca o femeie nu isi pune batic, fiindca, vai, ea nu e ca tarancile alea proaste, atunci e pacat. Daca o femeie poarta batic, si il poarta cu mandrie in sensul: "vai, eu nu sunt ca necredincioasele alea care nu respecta casa Domnului si nici pe Maica Domnului si intra cu capul descoperit" tot pacat face. Fiindca este mandra, si mai si judeca pe altele neavand habar de viata lor.
Dar daca o femeie se imbraca si decent, si e cinstita, si duce o viata crestineasca in familia ei, nu vad de ce ar fi osandita fiindca nu vede din batic o forma de a-si exterioriza si defila cinstea.
|