Nasterea Domnului - Bucurie !!!
Craciunul – Nasterea Domnului – ce bucurie !
Melancoliile de altadata, sunt stari de bucurie, acum. Postul acesta minunat este un Post al bucuriei. Te simti singur cumva ? Omule, tu esti singur, dar omul din tine nu e.
E Nasterea Domnului. Cu bucurie in suflet, ne indreptam spre casa Lui de pe pamant – Sf. Biserica. Cu fiecare nou Craciun, inimile noastre infloresc, se deschid tot mai mult spre ceilalti semeni.
Noi suntem aici fiindca Domnul a voit. “ Cine iubeste cu adevarat voieste pe altul ca existenta, ca fiinta de sine statatoare libera, ca pe un altul cu care sa comunice” (- Pr. Constantin Galeriu in “Jertfa si Rascumparare”, pag 56)
Noi, suntem aici pentru a ne desavarsi. Suntem pentru a ne putea intoarce…
Secretul sta in autodaruire. Atunci cand daruim ceva, de la un gand si pana la fapta, ne inaltam cu duhul. Omul isi cauta mereu partea pierduta in timp.
Am fost creati din trup si suflet iar apoi Dumnezeu a suflat in noi – Duh.
Fericirea noastra, consta in aceasta reintregire a noastra. Aflandu-ne scindati, dar nestiind nici macar aceasta…cautam. Degeaba cautam…caci orbul niciodata nu va afla ce este Lumina. Vei putea vedea, numai daca daruiesti…
Daruirea este Har, nu fiinta. Daruind vei dobandi, cum bine a spus monahul Nicolae Steinhardt. Daruind te vei inalta, vei castiga putin cate putin, din ceea ce ai pierdut, in timp.
Iata de ce la fiecare alt Craciun, te simti altfel. Simti o bucurie, desi nu stii de unde vine. Vei afla….
Vei afla ca aceasta lume este un DAR. Atunci vei dori sa faci dar din dar, caci Daruind vei Dobandi - har.
Curand vei afla ca esti aici fiindca ai fost chemat sa FII si sa FACI ceva.
Daca adeseori auzim constatarea: “n-am facut nimic in viata”, iata acum ai aflat ceea ce trebuie sa faci.
Sensul vietii tale sau mai bine zis scopul…este dobandirea Harului Duhului Sfant.
“ Cum se imparte focul multora, fara sa se imparta el insusi, tot asa si harul se imparte neimpartit” – Sf. Grigore Palama
Totul va fi nou, numai privind dintr-o inima noua. Singuratatea ta se va atenua tocmai fiindca tinzi mereu asimptotic spre desavarsire.
Dar….vine Craciunul. Ne-am obisnuit cu brazi impodobiti, incarcati de ornamente. Ne bucuram ca niste copii, dar am uitat oare ca nu bradul aduce bucuria in inima noastra ? Am fost obisnuiti de mici copii sa asociem brad-Mos Craciun-cadouri. Am lasat deoparte, adevarul ? Treziti-va fratilor, e Nasterea Domnului. Hristos se naste ! – ce bucurie !
|