View Single Post
Vechi 15.12.2008, 12:40:09
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Draga Anca-Miha, multzumesc pentru aprecieri... dar ce scrie acolo nu e vorba de fulger, ca cele 7 Tunete ale Fulgerului sunt sfintzii Arhangheli ai Domnului, iar eu sunt un vajnic pacatos asha ca shi tine, ci acolo este vorba despre Full J Gerul adica plin de judecata gerului, ca acolo este frigul shi scrashnirea dintzilor... deci e o laudaroshenie in deshert... o pocaintza cum ar veni, pentru ala de ar vrea sa se pocaiasca... doar ca nu e cine, iar eu habar-nam cum se face, e o grandOManie daca vrei....
vazi, ca bine a zis fratele ca nu prea shtiu sensul cuvintelor, asha ca m-am uitat singur in dex:

VÁJNIC, -Ă, vajnici, -ce, adj. 1. Energic, viguros, puternic; aprig, dârz; grozav, cumplit. 2. Important, grav, serios; (rar, despre oameni) de seamă; marcant, ilustru. – Din rus. vajnâi, ucr. vajnyi.

iar eu l-am folosit ca vai de mine, ca ca vai de el, dar asociat cu pacatos iata ca l-am folosit corect chiar fara sa-l shtiu: caci poate fi un vajnic pacatos? exact la ce ma gandeam eu shi ceea ce simtzeam cand am scris, adica unul ca vai shi amar de el...

dar tu draga Anca-Miha, nu eshti asha de rau, asha ca nu considera ca o jignire... ca aici e vorba de Sabatul cel Nou, de sambata seara shi pana luni dimineatza... dar vezi dumneata, odihna aia inseamna ca atunci trebuie sa posteshti la pacate shi la lucrarile lor, caci odihna aia nu inseamna ca asha te odihneshti incat faci toate desfranarile shi socotelile banilor shi te uitzi la toate poroshagurile ca zici ca nu se face nimic in ziua aceea, deci se posteshte shi sambata shi Duminica... ca nu fac ele exceptzii, dar e dezlegare spre odihna, potolire de sete shi foame, spre iubire shi participare la mila de la Dumnezeu! Ca daca iarashi facem shi din Sabatul cel Nou asha o sarbatoare intru bucuria satanei, cum se facea pe vremea cand se tzinea Sabatul cel Vechi, atunci iata ca n-am facut decat iar sa ne amagim....

deci este un fel de post shi de Sabatul cel Nou, Duminica, dar daca luni, miercuri shi vineri este pentru intristarea sufletului, cel de Duminica ori cand sunt sarbatori este spre bucurie, spre veselirea sufletului, ca dezlegarea este la mancaruri, la a fi potolita setea shi foamea shi nevoia de odihna a trupului shi nicintr-un caz nu este dat liber, la rautatzi shi pizma shi pacate shi ingrijorari shi socoteli pentru averi...

sau nu asha se intzelege CLD?