Citat:
În prealabil postat de scrabble
Am mai spus si inainte ca imi e indiferent daca se poarta sau nu batic in biserica, nu trebuie sa-mi fie mie suficiente explicatiile BOR, ci celor care se contrazic pe acest topic si restului credinciosilor.
Sunt doua posibilitati mari si clare:
1. Purtarea baticului in Biserica este obligatorie, cele care nu-l poarta comit un pacat.
2. Purtarea baticului in Biserica este o decizie lasata la latitudinea credincioasei, caz in care acel batic sau actul de purtare a sa nu mai are nici un fel de valoare spirituala. De ce spun asta? Pentru ca daca se lasa optiunea de a nu-l purta, atunci sigur nu e nici un pacat sa nu-l porti. Sunt sigur ca Biserica n-ar facilita femeilor infaptuirea cu buna stiinta a unui pacat, nu l-ar incuraja.
Deci tocmai am demonstrat ca optionalitatea baticului ii neaga valoarea religioasa. Deci fie e un obiect care poate fi foarte usor lasat acasa, fara nici un fel de consecinta, fie e un obiect absolut necesar. Asta trebuie sa clarifice BOR.
Restul e can can 
|
obligativitatea asta voi o prea exageratzi mai rau ca la armata, asha ca ochiul ala rau ce vede pacatele shi neajunsurile sale in loc sa le vada pe ale sale...
poi shi aici se aplica regula aia data de sf Ap Pavel:
"cine poarta batic shi cine nu poarta, cine mananca sau cine nu mananca, cine tzine Sabatul sau nu-l tzine, cine este cercuit sau cine nu este cercuit pentru Domnul o face, shi unul shi altul sunt in Hristos, caci nu prin acestea se cunoashte desavarshirea omului ci intru faptura cea noua" ceva de genul asta a zis, eu nu-mi amintesc prea clar...
dar ne spune CLD (citat complet aproximativ din memorie):
"ca femeia care ishi tunde parul ei ishi necinsteshte capul sau shi atunci sa se tunda la zero daca se tot tunde, iar daca se roaga cu capul neacoperit, rade dracul de ea fiindca nu se roaga ci se blesteama, caci in parul tuns al femeii sunt mii de draci" (pentru ingerashi se poarta acoperirea capului, ca semn de cinstire a capului ei, care este barbatul,...)... deci daca in parul tuns al femeii sunt mii de draci dar atunci in acela shi vopsit shi in fatza ei complet acoperita de tot felul de creme shi vopsele pentru sulimenizare... shi purtand toata vitrina de bijuterie shi tot auretul pe ea? acolo ce mai e? am impresia ca e toata pizma shi adularea desharta a camilei-cămila... sau ce o fi cu femeile alea ce ishi etaleaza goliciunile shi decolteurile shi fustitzele alea atat de lungi cat sa alunece mintzile shi privirile... bagabonzeilor aia de prin filme...
deci e porunca, dar nu asha ca la armata, ca ori o faci ori te-mpushc, ci e Duhul Tau cel Bland care ma va povatzui la pamantul Dreptatzii, shi care speram sa ne scoata din vorba cea mare shi cruda a deshertului... asha ca o furnica, ca o mica omidutza ce umbla shi mananca din totzi pomii, caci fructul oprit, precis era o PARA iar sharpele o mica omidutza, iar copilashii, Adam shi Eva, au luat exemplul ei caci au vrut sa fie asha ca shi ea, sa manance din totzi pomii Raiului... shi au mushcat, shi au capatat in loc de ce ashteptau, un ditamai viermishorul... iar viermishorul ala din PARA, le-a dat asha nishte satisfactzii, nishte placeri de au uita cu totul de Dumnezeu... shi cand au fost scoshi afara din EDEN, a fost ca sa nu mai stea in minciuna caci ei aveau impresia ca au ajuns bogatzi... dar defapt erau goi, caci s-au ascuns de Domnul ca sa nu le vada goliciunile... caci ei inshishi shi le vedeau... caci viermishorul omida, sharpele, le rosese inlauntr-ul lor toata plinatatea shi astfel au fost nevoitzi ca sa se umple ei inshishi cu multa minciuna....
nimic nu este altceva decat viclenia prin care imi dezvinovatzesc pacatele, atat... eu atat am vazut in mine, toata marirea shi toata bogatzia la asta se rezuma, la nebunie. iar daca asta este in om, n-ar trebui ea acoperita? ca el e clar ca nu se acopera, shi ar umple el shi pe altele, daca nu chiar shi pe altzii, cu ceea ce este el insushi... un viclean dezvinovatzitor de pacatele sale, asha de parca s-ar pocai, in mila lui de sine.
deci cand i-a scos din Eden, i-a scos din minciuna in care traiau de multishor, le-a facut un bine!