View Single Post
Vechi 15.12.2008, 16:51:36
Anca-Miha
Guest

Implicit

Am gasit acest articol pe prima pagina si ideea mi se pare interesanta, caci invita la un anumit comportament al nostru fata de aproapele.
Dragostea fata de aproapele starneste intotdeauna intrebari, caci este o lectie de viata pe care cu greu o invatam. Domnul nostru Iisus Hristos ne-a spus nu numai sa iubim, ceea ce este prima porunca din VT, ci a adaugat un lucru nemaiauzit pana la EL: dragostea noastra sa fie infinita si sa cuprinda in ea si pe dusmanul nostru.
Autorul articolului face diferenta intre omul , in care "Biserica locuieste in el" si cel, "care nu cunoaste Biserica".
Dar sa vedem ce este dragostea in acceptiunea biblica:

Epistola catre Corinteni:
13.4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește.

5. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul.

8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;

13. Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.

Cap. 14

1. Căutați dragostea. Râvniți însă cele duhovnicești, dar mai ales ca să proorociți.

Am adus aceste versete din biblie, caci in ultima instanta e vorba despre dragostea pe care o avem sau nu pentru aproapele.
Reply With Quote