View Single Post
Vechi 15.12.2008, 19:24:28
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Talking Vise spulberate ale Proorocului Mincinos

VSOVI, mă uit cum te întrebi cu candoare:
“1. Miron
2. Nicodim
3. Iustinian (sic!) (corect era Justinian)
4. Iustin
5. Teoctist
6. Teoctist
7.
sa fi facut Hristos-Dumnezeu o astfel de ierarhie? cum poate urma un patriar dupa el insushi?”
Asta musai că trebuia să-ți dea de gândit: Dumnezeul acesta de la Pucioasa chiar își bate joc de noi? Nu mai știm noi istoria contemporană, cea care se desfășoară sub ochii noștri? Cum poate urma un patriarh după sine însuși?
Dar, vina este a mea. Atunci când am dat citatul, am omis să dau și titlul capitolului, care ți-ar fi lămurit lucrurile. La Pucioasa acest text este numit PROOROCIE. Iată textul cum apare el în “Cuvântul lui Dumnezeu”, la pag. 315:

“Proorocie. Cuvântul Domnului către patriarhul Teoctist

Scoală-te din nou și șezi în mijlocul bisericii! Iată, citește aici:
1. Miron
2. Nicodim
3. Iustinian (sic!) (corect era Justinian)
4. Iustin
5. Teoctist
6. Teoctist
7.
Ia aminte, că Eu aleg din nou Ierusalimul și mă voi îmbrăca în mantia răzbunării

Ia aminte, că trebuie să stai încă o dată pe scaunul bisericii, că te-am găsit potrivit să așez prin tine pe cel de-al șaptelea uns.
…” (29 aprilie/12 mai 1990)
În ce constă deci PROOROCIA? Enumerarea primilor 5(6) patriarhi nu poate fi numită “proorocie”, deoarece toată lumea auzise de Miron, Nicodim, Iustinian, Iustin și Teoctist. Dacă s-ar fi scris și numele de la poziția 7. , atunci, jos pălăria! Asta da, proorocie. Dar fiindcă acolo nu s-a trecut nimic, deoarece încă nu se știa cine o să fie, rămâne să vedem în restul textului, unde stă ascunsă PROOROCIA. Iată unde:
“Ia aminte, că trebuie să stai încă o dată pe scaunul bisericii, că te-am găsit potrivit să așez prin tine pe cel de-al șaptelea uns.”
Va să zică: Teoctist nu degeaba ocupă locul 6. : El va fi acela care-l va unge pe cel de-al 7-lea patriarh. Acesta trebuia să fie Irineu Bistrițeanul – asta rezultă clar din alte texte ale pucioșilor; dacă e nevoie pot să te ajut să le găsești.
Ce a urmat?
Teoctist a mai trăit 17 ani buni, timp în care nu s-a învrednicit să-l ungă pe Irineu în locul lui, ca patriarh, deși ar fi avut atâtea ocazii! Ori a uitat ce-i cerea “Dumnezeul de la Pucioasa”, ori a nesocotit acest “Cuvânt”, ori s-a lăcomit să stea în scaun până moare. Și nici pe altul nu l-a mai uns. Actualul patriarh, care în anii de după 1990 a devenit mitropolitul Daniel al Moldovei, a ratat primirea ungerii de la Teoctist, deoarece Teoctist a murit pe neașteptate, fiind ajutat puțin de câțiva prieteni, unii binevoitori și alții incompetenți.
PROOROCIA de la Pucioasa prin care Teoctist era desemnat să-l ungă pe următorul patriarh al României s-a dovedit a fi o MINCIUNĂ.

Maria Margareta
maargaareetaa@gmail.com