View Single Post
Vechi 15.12.2008, 21:32:16
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

...deciu,tot s-a ocolit subiectul celor zece porunci.Stiu foarte bine de soboarele ecumenice si de ceea ce s-a stabilit in acestea,insa observ ca atunci cand vine vorba de teama si seriozitate,se invoca mai innaltator si mai cu precizie scrierile acestora,decat cele ale Insusi Mantuitorul,dar mai ales cele zece porunci.
Nimic,absolut nimic pe lumea asta nu ma poate convinge ca asa zisa "dreptate" poate fi intr-atat de nemiloasa si de partinitoare cum este judecata celor care pleaca din manastire.Nimic nu ma poate convinde ca aceasta "lege"este mai presus de iubirea de oameni,de semeni si de cinste.
Eu stiu ca ai dreptate,insa,din pacate mare majoritate a scrierilor expuse de tine raman doar la acest nivel,realitatea noastra inconjuratoare se manifesta exact asa cum se vede si se traieste.(asta cine doreste sa o vada si sa o simta,nu doar la nivel teoretic).
Eu nu doresc sa adopt o credinta neinduratoare si plina de frustrari si temeri,ci vreau sa fiu linistita ca sa-mi plamadesc aceasta credinta din seninatate si cinstire,sa-l Slujesc si sa-i multumesc Lui Dumnezeu,din bucuria si multumirea lucrurilor inconjuratoare,a acelor naturale si firesti,a moralitatii si pasului fata de ceea ce vad,simt ,aud si gandesc.Daca Dumnezeu este atat de neindurator si de controversat precum, este El exprimat de cei "carora"le este mila de presupusi necredinciosi,atunci eu nu doresc sa ma inchin acestui Dumnezeu,si deci,nu ma poate obliga nimeni sa fac acest lucru.Dar stiu,in necredinta mea,ca Dumnezeu este cu siguranta mai presus de toate aceste legi si restrictii controversate si care nu denota nici pe departe legea mai presus de orice,IUBIREA.
Sa nu uiti,nectarios,nu suntem toti oamenii la fel...nu este obligatoriu sa am acelasi traseu al mantuirii,si ca atare sa cred in acelasi mod,ori sa traiesc asemenea.Suntem diferiti,aceasta este marea incercare a vietii pamantene,din aceste diferente s-au nascut atatea lucruri negative,dar si pozitive in Univers.