View Single Post
Vechi 15.12.2008, 21:44:53
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
geo.nektarios -- am observat si in alte discutii, tare esti mult prea increzator in cunostintele tale, si tare iti place sa dai in cap la toata lumea cu cunostintele tale obtuze. Ai grija, se pare ca Hristos in care crezi tu nu este un Dumnezeu al iubirii, ci un Dumnezeu al canonului, al pedepsei si al urii. Unde este dragostea si iertarea nemarginita a lui Dumnezeu pentru om si pacatos?

De vreme ce casatoria este o sfanta taina, si calugaria nu este, ma gandesc ca Dumnezeu nu osandeste casatoria care inlocuieste calugaria. Si oricum, scris este ca daca cineva nu se poate infrana, sa se casatoreasca.
tare esti mult prea increzator in cunostintele tale, si tare iti place sa dai in cap la toata lumea cu cunostintele tale obtuze.
sora mea, te rog sa ma ierti pt ce ti-am gresit, dar vreau sa imi ingadui sa iti spun ca io nu m-am luat de fratia ta, ci am spus totdeauna lucrurilor pe nume si asa cum INVATA BISERICA, NU eu! EU nu am nimic, dar TIN DE BISERICA ORTODOXA si spun INVATATURA EI, care este de la HRISTOS, nu de la mine!!! Daca nu esti de acord, nu esti de acord cu Dumnezeu cu invatatura Sa! NU ma joc cu sfintenia!!! NU spun de la mine!!! Ce am, daca am, nu e al meu ci al lui Hristos!!! NU ma laud cu nimic, ca nu am cu ce!!!
Apoi nu ti-am facut nici-o replica, iarta-ma, putin de repect sa fi avut, dar NU este... "dau in cap" acolo unde este PARERE PROPRIE SI NU INVATATURA BISERICII!!! asta fac!!! odata ce sunt in afara invataturii ei, si sunt de acord cu "parerile" mele, NU SUNT IN BISERICA LUI HRISTOS, ci in "biserica" mea, adica in INSELARE si cad sub ANATEMA ca asa spune Sf.Pavel in Galateni!!!

Hristos in care crezi tu nu este un Dumnezeu al iubirii, ci un Dumnezeu al canonului, al pedepsei si al urii. Unde este dragostea si iertarea nemarginita a lui Dumnezeu pentru om si pacatos?
Asa este, Dumnezeu este IUBITOR, dar NU ESTE PROST sa accepte toate tampeniile oamenilor!!! DEsi este atotiertator, asta nu inseamna ca eu trebuie sa imi bat joc de El, si sa fiu NESIMTIT sa fac dupa cum imi place ca Dumnezeu ma iarta!!! NU este nesimtire mai mare ca aceasta!!! Daca nu sunt de acord cu Invatatura Sa, nu ma iau de cel care spune invatatura Lui, ci ma iau chiar de Cel Care a spus-o, adica de Hristos!!! Ai curaj sa faci asta??? nu cred... deci, fii cu luare-aminte ca NU ne jucam cu Domnul Hristos Care este DREPT!!! desi are mila nemarginita, nu are de NESIMTITI si de cei OBRAZNICI cu El!!! Tu daca ai fi in locul Lui, ai face la fel, sa nu spui ca nu, ca MINTI!!! Hristos cand a intrat in templu si a vazut pe negutatori in templu si pe vanzatori si pe schimbatorii de bani, a LUAT BICIUL SI DATA IN STANGA SI-N DREAPTA caci "Casa Tatalui Meu, Casa de rugaciune este, iar voi ati facut-o pestera de talhari"!!! Citeste la Ev.Matei! Evreii in pustie cand au cartit oare nu au fost pedepsiti??? despre CARE dumnezeu vorbesti???
Vezica, INCREDEREA PREA MARE IN BUNATATEA SA si in Iubirea si iertarea Sa, este PACAT IMPOTRIVA DUHULUI SFANT!!! si nu se va ierta nici inveacul de acum nici in cel care va veni!!! NU e cuvantul meu, este al lui Hristos in predica de pe munte la Matei!!!

Dumnezeu nu osandeste casatoria care inlocuieste calugaria. Si oricum, scris este ca daca cineva nu se poate infrana, sa se casatoreasca
CASATORIA nu inlocuieste CALUGARIA!!! Adevarat este ca un calugar este nasut din CASATORIE!!! Una este Taina, cealalta NU, dar casatoria poate adera la calugarie, dar calugaria NU poate la casatorie, odata ce este FAGADUINTA FECIORIEI!!! Esti mort pt lume => haina neagra, care inseamna si LEPADAREA DE LUME!!! de aceea i se schimba si numele!!! El se sfieroseste/daruieste/incredinteaza pe VECI lui Dumnezeu, si calea calugarului NU este cale de intoarcere!!!
"Daca cineva nu se poate infrana, sa se casatoreasca" - asa este, dar NU ESTE VALABIL PT CALUGARI!!! Asta este LEGEA CALUGARIEI, si cine nu o respecta cade sub PEDEAPSA!!! ca in legea sociala!! NU E DE JOACA cu legea Statului, dar mai ales cu LEGEA de la Dumnezeu, sau a CALUGARIEI!!! HAbar nu ai ce inseamna sa fii CALUGAR, sau sa II fagaduiesti lui Dumnezeu sa ii fii al lui pe veci, sa nu apartii unuei femei sau unui barbat (in cazul maicilor)!!!

PS: eu daca NU stiu despre ceva, NU ma bag, NU imi dau cu parerea!!! Iar daca stiu, spun!!!
Asa trebuie sa faca toti FORUMISTII sa nu vorbeasca din PAREREA personala, ci din INVATATURA LUI HRISTOS din Sf.Scriptura si a Sf.Traditii si a Sf.Parinti!!! Iar temeiurile Monahismului sunt atat de Veterotestamentare cat si Neotestamentare!!! care sunt? documentati-va ca sa INVATATI CE ESTE MONAHISMUL!!!

Fiti binecuvantati!!!
Reply With Quote