View Single Post
Vechi 15.12.2008, 22:13:45
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit Ce faceau crestinii Biserii Primare? Ce spune Sf.Scriptura?

Fapte 2,42: "stăruiau în învățătura apostolilor și în împărtășire, în frângerea pâinii și în rugăciuni!!!"
Fapte 2,45: "își vindeau bunurile și averile și le împărțeau tuturor, după cum avea nevoie fiecare"
Fapte 2,46: "si în fiecare zi, stăruiau într-un cuget în templu și, frângând pâinea în casă, luau împreună hrana întru bucurie și întru curăția inimii"

Asta faceau crestinii Bisrcii Primare!!! TRAIAU IN COMUNIUNE, erau toti uniti, fara sa faca diferente intre ei!!! Astazi nu mai e asa intre oamnenii laici... numai Dumnezeu ii stie!! Dar va dau exemplu din Manastirea Vatopedi din Sf.Munte unde am fost: daca se intampla ca un parinte sa cada la pat fara sa anunte pe cineva, TOATA obstea se INGRIJOREAZA pt acela!!! De lipseste de la Slujba fara Binecuvantare, adica daca nu are ascultare de facut undeva, Staretul, Pr.Efrem, imediat trimte pe doi parinti ca sa se intereseze de acela!!! Adevarata IUBIRE!!! Cand IMI PASA de aproapele meu... azi la noi in tara daca cineva e in lipsa, nu numai ca nu ii dam, ba il si batjocorim, ocarandu-l si zicand sa mearga la munca, nu la intins mana!!!
NU trebuie sa ma intereseze ce face el cu banii ce ii dau, PORUNCA este sa DAU!!! el RASPUNDE DE CE A FACUT CU EI, mai ales daca a mintit ca isi ia de mancare si el isi ia de baut si se imbata, NU MAI RASPUND EU de el, ci EU raspund ca NU am dat!!! si o mana calda de ii dau si un zambet sincer si plin de dragoste, MA VA RASPLATI HRISTOS!!!
Reply With Quote