View Single Post
Vechi 16.12.2008, 17:16:41
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Exclamation Răspunsuri

VSOVI, m-ai îndatorat cu niște răsunsuri. Voi încerca să te mulțumesc.
[COLOR=purple]Întrebare:[/COLOR][COLOR=blue] “draga Maria Margareta, ar fi putut oare un om ce shade in sicriu sa unga un patriarh apoi? “[/COLOR]
[COLOR=purple]Răspuns:[/COLOR] După cum am spus (dar probabil că n-ai citit cu atenție) “proorocia” în care se pretinde că Teoctist îl va unge pe Irineu ca patriarh a fost făcută în anul 1990. Au urmat 17 ani în care Teoctist a trăit liniștit, până a fost “ [COLOR=blue]ashezat in sicriu [/COLOR]“ de alții, timp în care putea, dacă voia, să-l “ungă” patriarh pe Irineu. N-a vrut, pentru că nu voia nici mort să se desprindă de scaunul arhieresc. A trebuit să intervină alții, cu dibăcie, ca să-l ajute (asta a fost în anul 2007)
[COLOR=purple]Întrebare:[/COLOR] “[COLOR=blue]deci care e minciuna?[/COLOR]”
[COLOR=purple]Răspuns:[/COLOR] Să cităm afirmațiile frăției tale: [COLOR=blue]“sper sa nu ma fi inshelat iarashi... dar acum, datorita tzie, sunt lamurit cine este al 7-lea patriarh, de care vorbea Cuvantul lui Dumnezeu, despre Daniel vorbea... deci el este cel care v-a reindrepta :[/COLOR][…] [COLOR=blue]este vorba despre Daniel caci despre parintele Irineu spune ca este arhiereul shi apostolul vestitor al lucrarii Sale shi Martorul Ashezarii shi Pecetluirii de la Dumnezeu a cetatzii Noului Ierusalim... deci este eliminata orishice confuzie![/COLOR]
Deși speri să nu te fi înșelat, convins fiind că este eliminată orice confuzie, totuși trebuie să-ți spun cu blândețe că…iar te-ai înșelat!! Încearcă să înțelegi că minciuna chiar asta este: că s-a “proorocit” că Teoctist îl va unge patriarh pe Irineu, ceea ce nu s-a întâmplat și nici nu se mai poate întâmpla în viitorul apropiat (despre cel mai îndepărtat, cine s-ar putea pronunța?).
Mai întâi ai făcut confuzia de a zice că despre patriarhul Daniel Ciobotea ar fi vorba, atunci când unele mesaje erau adresate unuia din “păstorii” Noului Ierusalim, pe nume Dănciucă Gheorghe, cu numele conspirativ “Daniel”.
Apoi, ai insistat că cel ales pentru postul de patriarh este tot Daniel, în pofida evidențelor.
Am să te ajut cu câteva citate, că văd că ți-e cam lene că cauți și să citești singur:
[COLOR=blue]“Fiule slujitor care [/COLOR][COLOR=fuchsia]ai fost trimis la Ierusalimul patimilor Mele[/COLOR][COLOR=blue], de aceea ai mers pe unde ai mers, ca să capeți ce trebuie să ai și să știi, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să te pun conducător peste tot cultul bisericesc[/COLOR][COLOR=blue]. Dumnezeu a avut voința Sa în tot pasul tău.[/COLOR][COLOR=blue]” (Citat din CLD, 10 octombrie 1990)[/COLOR]
Din biografia oficială a arhiereului Irineu că în perioada 26 octombrie 1989 – 4 octombrie 1990, arhimandritul Irineu Pop a funcționat ca superior al Așezămintelor ortodoxe românești de la Ierusalim și Iordan și reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului. Te-ai întrebat ce tangențe are în antecedente patriarhul Daniel cu Ierusalimul cel Vechi? Îți răspund eu: Niciuna!
În cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” care te-a entuziasmat atâta, ediția 1995, la pagina 365, începe capitolul 6. (care se va întinde pe 26 de pagini!!!) intitulat
[COLOR=blue]6. Arhiereul Irineu – rolul și menirea lui de la Dumnezeu[/COLOR]
Ce citim din acest prea-cuvios capitol? Ce doruri și speranțe are “Dumnezeul de la Pucioasa” de la Irineu Pop Bistrițeanul? Să spicuim câte ceva:
[COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Mi-e dor de Irineu[/COLOR][COLOR=blue] și am să pun iar în inima lui dreptate pentru voi și dor pentru voi, că prin voi trebuie să fiu și Eu cu el. Of, să vedeți voi cât de amar vor plăti aceia care au încercat să rupă firul acesta dintre voi și el.” (Citat din CLD, 7 septembrie 1990)[/COLOR]
Așa că, ai grijă, dragă VSOVI, că tu chiar asta faci acum: rupi firul de istorie dintre Irineu și pucioși, pretinzând cu superbie că știi tu sigur că “Dumnezeul de la Pucioasa” nu vorbea cu Irineu Pop, ci cu Daniel Ciobotea. Ai văzut ce amenințare te paște? Ia fii tu mai atent, ca să nu plătești amar această superbie…
Dar ce zice în continuare “Dumnezeul de la Pucioasa” despre Irineu Pop? Iată ce zice:
[COLOR=blue]“ Că Eu trebuia să-l curățesc, să-l pregătesc, să-l sfințesc, să-l îmbrac frumos, să pun poruncile Mele în inima lui și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-l fac Păstor al Isrelului nou[/COLOR][COLOR=blue].” (Citat din CLD, 7 septembrie 1990)[/COLOR]
Pe vremea aceea pucioșii sperau vârtos că Israelul cel nou va fi toată România, cei pe care o numeau (copiindu-i pe alții) “Grădina Maicii Domnului”. Între timp s-au mai domolit, văzând că nu pot înjuga tot B.O.R.-ul cu hamul lor la jugul lor, și s-au resemnat: Ierusalimul cel nou este acum doar cel de la Glodeni-Pucioasa, și atât.
Mai departe:
[COLOR=blue]“O, dacă nu voi reuși să împlinesc cu el aceasta, o, măi copii, se va scula Dumnezeu cu certare multă și va așeza totul după voile sale, dar cu asprime și cu certare, că nu se poate și nu se încape la Dumnezeu, să aibă cineva curajul să rupă firele lucrate și ocrotite de Dumnezeu și să strice așezările lui Dumnezeu.” (Citat din CLD, 7 septembrie 1990)[/COLOR]
VSOVI, stai liniștit și nu te speria de asemenea vajnice amenințări. “Proorocia” asta s-a dovedit a fi tot o însăilare de vorbe goale. Mai întâi că “Dumnezeul de la Pucioasa” n-a lucrat nimic și n-a ocrotit nimic, așa cum se lăudase aici. Tot planul lui cu instalarea lui Irineu ca “[COLOR=blue]Păstor al Israelului nou[/COLOR]” pe tronul patriarhal de la București s-a năruit definitiv în urma Sinodului BOR din ianuarie 1993. Irineu n-a ajuns nici măcar “Păstor al Israelului Nou” de la Glodenii Pucioasei, deoarece n-a vrut să dezerteze din sânul Ortodoxiei. În al doilea rând, nici nu s-a sculat cu certare multă, nici n-a așezat totul după voile sale, așa cum se lăudase. Totul a fost un praf în ochi și o sperietură ieftină, un bau-bau menit să-i mobilizeze pe militanții simpatizanți ai Pucioasei, ca să să dea și ei o mână de ajutor la finalizarea complotului. A fost o mascaradă făcută la plesneală, după principiul bine cunoscut: “De țe țe, de ne-țe, ne-țe” (Adică: “dacă ține, ține; dacă nu ține, nu ține”). Și n-a ținut. Irineu nici măcar din rangul de episcop-vicar nu s-a mai urnit în sus, de parcă l-a blestemat cineva să rămână înțepenit pe loc până la pensie.
Dacă tot nu crezi că e vorba de instalarea lui Irineu ca patriarh, și nu a lui Daniel Ciobotea, sau a altuia, citește mai departe, VSOVI dragă, din cartea CLD, ediția 2006, paginile 341-342 :
[COLOR=blue]Cuvântul Domnului către alesul Său Irineu[/COLOR]
[…]
[COLOR=blue]– Ia aminte din nou, iubitul Meu, copilul Meu iubit [/COLOR][…][COLOR=blue] Îmbracă-te întru viață cerească, măi iubitul Meu, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]te voi încorona să stai pe scaunul Meu, pe scaunul bisericii Mele[/COLOR][COLOR=blue], ca să fii pildă bisericii Mele. (Citat din CLD, 9/22 octombrie 1990)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
La final, iată și trei întrebări pentru tine, VSOVI:
[COLOR=purple]Întrebarea 1.[/COLOR] Când a fost încoronat Irineu în fruntea bisericii?
[COLOR=purple]Întrebarea 2.[/COLOR] Când a fost așezat pe scaunul bisericii (întronizat)?
[COLOR=purple]Întrebarea 3.[/COLOR] A reușit el să fie pildă bisericii, odată încoronat și înscăunat?
Aștept 3 răspunsuri concise și la obiect. Divagațiile sunt deja inoportune.
Dacă nu știi, nu-i nici un bai. Dar să fii sincer.