View Single Post
Vechi 17.12.2008, 10:54:49
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
VSOVI, multă răbdare trebuie să fi avut profesorii tăi pe vremea când erai copil de școală.[tzi se pare ca n-ash mai fi?, de ce?] Aici ți se pare că pricepi, aici te răzgândești și spui că ai greșit, ca apoi iarăși să o iei de la capăt, cu versiunea cea dintâi care ți-a trecut prin cap [[COLOR=red]nu mintzi aici un pic? ce versiune dintai? shi ce mi-a trecut prin cap? nu cumva Adevarul shi ai incremenit? scaldand-o in argumentatzie in stil gazetaresc[/COLOR]]. Oare de ce mai e bună logica, dacă n-o folosim atunci când se cere imperios să o folosim? [tzi se pare ca n-am logica? poi eu ca unul care a facut mate la greu shi fizici shi alte shtiintze exacte ash vrea sa ma debarasez de ea shi dumneata imi spui ca n-am logica? poi inseamna ca am reushit]Vorba poetului: E ușor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune, Înșirând cuvinte goale, Ce din coadă au să sune… și tot așa de ușor e să facem filozofie de cuvinte [[COLOR=blue]aici "m-ai lovit" cu ce tzi se pare tzie ca e, pentruca nu pricepi ce scriu, ca e mult, ca n-ai rabdare sa vezi cu ochii urechilor inimii, apropo am fost shi poet candva, prin liceu, dar scriam poezii shi filozofii neintzelese de nimeni asha ca am abandonat, dar nu de tot, cateodata mai dreg cu sare cate un vers, nici eu nu le intzelegeam atunci ci dupa multzi ani am intzeles din ele[/COLOR]]. Dar realitatea ne omoară: ea vine cu cărțile pe masă.[[COLOR=red]iar in cartzi, in cuvinte, se lasa Hristos-Duhul ca sa ne hraneasca shi sa ne mantuiasca[/COLOR]]
Te-am rugat să răspunzi concret la trei întrebări, iar frăția ta ai preferat să bați câmpii, susținând o părere personală care vine din inimă, nu din cap; vine dintr-un sentimentalism exaltat, care nu se sprijină pe nici un temei, pe nimic.[[COLOR=royalblue]cum sa nu se sprijine? dar daca dumneata nu observi, nu inseamna ca e de la mine, ca am inventat eu, ci doar tzi-am aratat cum pricep shi cum imi explic dilemele voastre gazetareshti, pe care mi le-am elucidat shi mie cu ajutorul tau, deshi nu prea ma interesau, dar daca ai venit cu dilemele, atunci am incercat deshi nu shtiam sa-tzi raspund, sa ne inseninam, sa ieshim din nebuloasa, sa ne dumirim ce a vrut Domnul sa zica in proorociile Sale[/COLOR]]

Prima întrebare suna așa: [COLOR=purple]Când a fost încoronat Irineu în fruntea bisericii?[/COLOR] [[COLOR=magenta]atunci cand a primit Botezul, Duhul Sfant, Harul, Desavarshirea, Cuvantul lui Dumnezeu, dar la el se refera ca la Israel, caci in el Domnul il vede pe Israel, Israelul cel român, ashteptand sa fie Lumina Lumii, luminand in fatza intregii lumi, deci asha l-a incoronat, shi nu cum va ashteptatzi voi la scaune mai mult lumeshti, la functzii shi la coroane de regi mortzi, ca de David shi de Regele Mihai I toata lumea prefera sa uite asimilandu-i celor mortzi[/COLOR]] Asta nu pentru că eu vreau să-ți pun întrebări încuietoare, ci pentru că “Dumnezeul de la Pucioasa”, în care frăția ta crezi, și-i slujești și i te închini cu o idolatrie nedisimulată [vorbeshti dar nu shtii ce e aia, nici eu dar intuiesc shi banuiesc ce mancare de peshte ar fi], i-a “proorocit” în 1990 lui Irineu Pop Bistrițeanul (citez):[COLOR=fuchsia] “te voi încorona”.[/COLOR] [[COLOR=red]Se refera dupa umilele mele interpretari la Romania, la Israel, vazand prin arh. Irineu pe Israel, shi prin Israel pe Romania noastra, Romania Domnului][/COLOR] La acea vreme [COLOR=blue](9/22 octombrie 1990)[/COLOR] Irineu era deja episcop-vicar de vreo șase luni, deci nu se mai poate face speculația că “încoronarea” ar fi cumva legată de ridicarea sa în treapta de arhiereu. Și oricum, expresia “scaunul bisericii” nu se poate asocia decât cu scaunul de patriarh, pentru că este vorba de o singură biserică și de un singur scaun. [[COLOR=blue]e ceva mult mai inalt, e vorba de carmuirea intregului pamant, a intregii lumi, asha cum Fiul a stat pe Scaunul Tatalui, asha shi Irineu sa shada pe scaunul Sau[/COLOR]] Îți reamintesc că titlul capitolului respectiv în care apare acest text este: [COLOR=blue]6. Arhiereul Irineu – rolul și menirea lui de la Dumnezeu[/COLOR]. Asta ca să nu vii cu cine știe ce demonstrații cum că n-ar fi vorba de Irineu, ci de un altul. [[COLOR=red]Cand am zis de un altul, la care crezi dumneata, despre al 7-le Patriarh, iata ca de aia nu i-a dat numele fiindca nu era vorba de Irineu in proorocia aia cu cine urmeaza dupa Teoctist, shi iar Teoctist, ci era vorba de Daniel, shi de dumneata m-am folosit ca sa ma luminez shi sa-mi lamuresc intrebarile care te interesau pe tine shi pe cei de la gazeta[/COLOR]]

N-ai răspuns. [[COLOR=blue]Am raspuns shi inainte dar dumneata ai vrea sa spun ca e asha cum mint cei de pe site-ul ala recomandat de dumneata, shi tzi-am spus ca nu e asha cum sustzin aceia, ca aia interpreteaza lumeshte, dar trebuie sa citeshti Duhovniceshte, shi asha vei pricepe ca sa te foloseshti sper ca spre cruce shi nu spre laudaroshenie, asha cum patzesc eu, ori spre desfranare tzapeasca-tzepuiasca-capreasca[/COLOR]]

sper ca eshti multzumita... dar nu de la mine... continuarea mai jos