View Single Post
Vechi 17.12.2008, 10:55:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

A doua întrebare suna așa: [COLOR=purple]Când a fost așezat[/COLOR] [Irineu] [COLOR=purple]pe scaunul bisericii (întronizat)?[/COLOR] Asta nu pentru că eu sunt o pisăloagă, ci pentru că “Dumnezeul de la Pucioasa”, căruia frăția ta îi faci jocurile (fie și numai involuntar) i-a “proorocit”în 1990 lui Irineu Pop Bistrițeanul (citez):[COLOR=fuchsia] “să stai [/COLOR][…][COLOR=fuchsia] pe scaunul bisericii Mele”.[/COLOR] [[COLOR=green]poi orice scaun de arhiereu este scaun al Bisericii Sale, caci arh vine de la formularea ingereasca de arhanghel, adica un conducator de ceata duhovniceasca,[/COLOR][COLOR=red]dar e vorba de Biserica intreaga a Pamantului, ca e vorba de scaunul cetatzii Noului Ierusalim, adica este chemat alaturi de Hristos la carmuirea intregii lumi prin Ierusalimul cel Nou de la Dumnezeu, shi nu doar a patriarhiei Romaniei[/COLOR]]
Nici la asta n-ai răspuns. [[COLOR=royalblue]ba tzi-am raspuns succint, dar daca tu nu vrei sa citeshti ce tzi-am raspuns, ci ma pui s-o iau de la capat[/COLOR]]

A treia întrebare suna așa: [COLOR=purple]A reușit el să fie pildă bisericii, odată încoronat și înscăunat? [[COLOR=royalblue]poi este chemat ca sa fie pilda, daca a reushit sau nu om vedea la judecata, la sfarshit, atunci cand ne va raspunde Hristos, la aceasta dilema gazetareasca, dar ne va intreba shi pe noi nu numai pe el care va raspunde mai serios, caci el a shtiut, noi nu am shtiut shi n-am priceput nici daca ni s-a explicat shi daca am priceput n-am facut, ca suntem mici, dar in cazul lui, e mai greu, daca n-a pastorit cum ar fi trebuit, v-a raspunde cu durere sau cu veselie de la Domnul[/COLOR]] [/COLOR]
Nici aici n-ai mai răspuns, prevalându-te probabil de faptul că Irineu n-a fost nici încoronat, nici întronizat, deci nu mai era cazul să se mai dea un răspuns.[[COLOR=red]cum s-au incununat sfintzii?, iar cununa e ca shi o coronitza de floricele, "floricelele Mele"][/COLOR]
Eu n-am pus aceste întrebări ca “să te încui” pe frăția ta, ci doar ca să-ți arăt că ce s-a spus aici [COLOR=blue](adică în CLD din 9/22 octombrie 1990)[/COLOR] ca “profeție”, s-a spus la beție. Beție de cuvinte, firește, eu nu vreau să jignesc pe nimeni cum că ar avea cine știe ce patimi ascunse. Vorbe goale, adică. Desigur că ele exprimau niște aspirații concrete, dar rămâneau simple dorințe omenești. Voia Celui de Sus a fost cu totul alta, iar istoria stă mărturie că așa a fost.[[COLOR=royalblue] voi ii privitzi pe cei de la Pucioasa ca ei ar pizmui shi ar avea dorintza de marire shi de invidie ori ceshtiu eu ce scopuri marshave... ei care le-au lasat pe toate ca sa asculte de Hristos-Duhul, nu cumva am dreptate? iar cand vor veni cei marshavi, echipa de scamatori, pe aiai o sa-i primitzi cu bratzele deschise, doar pentru ca i-a primit toata gLumea "buna"][/COLOR]
Amu, stăi și frăția ta strâmb, și judecă drept: dacă “proorociile” astea nu s-au adeverit prin împlinire, oare nu sunt ele proorocii mincinoase? Ba sunt!
[[COLOR=magenta]poi nu tzi-am aratat ca toate s-au implinit in punct shi virgula shi tot Cuvantul lui Dumnezeu se va implini, deci nu-tzi bate capul, ci cauta sa te lamureshti cat s-a implinit cu tine, shi de care parte[/COLOR]]

P.S. La chestiunea cu iepurii scoși din joben, ai tăcut chitic, ca mortu’n păpușoi. Până la urmă te-ai hotărât? Teoctist pe cine a lăsat urmaș: pe Daniel, sau pe Teofan? Din ce scrii matale rezultă însă că i-a lăsat pe amândoi.[[COLOR=royalblue]pe Daniel l-a lasat dar nu el ci de la Domnul iar prin Teofan a aratat directzia tot de la Domnul, spre Sus shi nu spre dreapta lumeasca[/COLOR]]
Dar să-ți fie clar: O fi adevărată, sau nu, zvonistica legată de o presupusă preferință “testamentară” a lui Teoctist față de Teofan… nu zic nu, deși n-avea nici o valoare, îndată ce patriarhul urma să fie ales prin vot secret. Dar să spui că l-a lăsat în scaun pe Daniel… asta-i o mare gogoriță. În primul rând că Teoctist nu s-a dus la operație la Spitalul Fundeni ca să moară. El a fost convins de niște sfătuitori incompetenți că operația este fără nici un risc, așa încât Teoctist era convins că în 2-3 zile se va face bine, deci a și aranjat ca lucrurile să decurgă în taină, pentru ca mai bine să nu se știe prin ce a trecut. [[COLOR=royalblue]eu am auzit ca de 8 ani shtia exact cand o sa moara, prin proorocie de la Muntele Atos, deci probabil shi-a dus crucea Sa[/COLOR]] De asta a și fost atâta secretomanie până ce, vrând-nevrând, tot s-a aflat. Din păcate, Teoctist a murit cu zile. Era un om bun, dar cam ușor de dus de nas. Deci, nici vorbă ca înainte de a se duce la spital, să-l fi ales el pe Daniel ca să-i țină locul (doar până se întoarce de la spital, sănătos). Cu toate acestea, despre Daniel Ciobotea frăția ta spui așa:
[COLOR=blue]“ca al 7-le patriarh este Daniel, shi el a fost de la Dumnezeu shi a fost Ashezat prin Teoctist.”[/COLOR]
N-a fost așezat prin Teoctist, ci a fost ales de Sfîntul Sinod prin vot secret. Putea nici să nu iasă la vot – dar a ieșit. Și nici măcar nu e al 7-lea patriarh. Oare nu mai știi să numeri până la zece? Daniel este al ȘASELEA patriarh, asta o știu și copiii de școală.[[COLOR=red]poi daca a zis Domnul ca e al 5-lea shi l-a gasit potrivit pentru al 6-lea, pentru ungerea lui Daniel atunci inseamna ca demisia a fost luata in seama, fie ca pocaintza fie ca fuga de raspundere ca sa se pocaiasca iarashi, cine poate sa shtie, deci Daniel e al 7-lea, iar primadata m-am inshelat shi iata ca recunosc, se poate sa ma inshel din nou dar se poate sa nu ma inshel, shi cred ca nu ma inshel, caci este scris[/COLOR]]
De altfel, frăția ta în postarea #51 îl vedeai pe Daniel pe poziția a șasea (citez):
[COLOR=blue]6. Daniel (shi sunt texte nenumarate in care i se adreseaza pe numele sau, Daniele...) [[COLOR=magenta]aici m-am inshelat crezand shi eu ca era vorba de Irineu ca al 7-lea dar nu, pentru Irineu este alta Chemare shi ashezare, e vorba de Cetatea Ierusalimului cel nou, ca sa lumineze peste intreaga Lume shi sa o carmuiasca cu Hristos cu toiag de fier, cum este scris shi cum se va implini de la Dumnezeu impreuna cu poporul ce crede shi ramane credincios pana la sfarshit, oricata gazetarie shi cata maculatura ar curge pe mass-media shi pe slava desharta[/COLOR]][/COLOR]
Ori te-ai răzgîndit între timp, ori nu ești deloc serios, și ne faci să ne pierdem timpul cu frăția ta. Asta nu-i frumos! [[COLOR=royalblue]mai exista shi alte explicatzii mai putzin bombastice, de exemplu, ca intre timp m-am dumirit folosindu-ma de tine shi interventziile tale mult mai cumpatate fatza de primele, deci iata ca iarashi itzi multzumesc, shi-tzi urez spor la citit, dar shtii despre ce spor vorbesc, nu-i asha?[/COLOR]]