Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Dragă VSOVI, mi-a atras atenția o părere emisă de frăția ta că “la Pucioasa nu se minte, ci se spune numai adevărul”. Dă-mi voie să te contrazic. Acolo se face o ideologie și chiar o artă a minciunii. Peste toate, minciuna e pusă în cârca lui Dumnezeu, pe motiv că Lui i-ar fi de folos în anumite împrejurări mai grele. Mai pe înțelesul frăției tale, am să-ți formulez o frază sintetizatoare: [COLOR=red]minciuna este îngăduită creștinilor, și chiar recomandată, dacă e interesul lui Dumnezeu la mijloc[/COLOR].
Dar iată ce scriai frăția ta mai deunăzi:
[COLOR=green]deci nu va lasatzi pacalitzi ca ar fi sectantzi, ca vor incerca orishice doar doar sa nu auda poporul [/COLOR][COLOR=fuchsia]Cuvantul Lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=green], dar cine va citi ishi va da seama ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu este mincinos[/COLOR][COLOR=green]...[…] iar daca vetzi citi de la Noul Ierusalim, vetzi pricepe Adevarata interpretare a Scripturii, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fara shtirbire shi fara minciuna[/COLOR][COLOR=green]... caci li s-a luat celor dintai shi li s-a data celor de pe urma! iar acesta este Ierusalimul Slavei Lui Hristos-Dumnezeu, iar cel vechi al Patimirii, al sfintelor Sale Patimi.[/COLOR]
Îți propun să reflectezi la următorul verset extras din “Biblia de la Pucioasa” (adică, din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa; îți fac precizarea asta ca să nu te-ncurci):
[COLOR=blue]“ Nu vă temeți de lume, biruiți lumea, chiar de va trebui să mințiți pentru Dumnezeu și pentru calea Lui cea dreaptă și adevărată…”[/COLOR] (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 2 iunie 1991)
Cum comentezi acest verset pucios? Că văd că frăția ta pe toate le știi, ca un om mare… 
|
e foarte corect, ca multzi au furat, shi au mintzit shi au ucis ca sa implineasca poruncile lui Dumnezeu, cum a cerut El intru Dreptate shi Milostivire, caci nu acestea de aici, shi lumea este cea care trebuie ascultata shi sa i se dea socoteala ci lui Dumnezeu i se va da socoteala, dar multzi sunt cinstitzi shi nu mint fatza de lume in timp ce pe Dumnezeu il inshala furandu-shi singuri caciula...
deci e corect ce scrie Hristos-Duhul acolo.