draga scrabble, se poate ca ai shi dumneata dreptate, dar dreptatea cea Adevarata vor avea aceia care ascultand se vor folosi de purtarea Baticului, si se vor folosi shi de nepurtarea lui tot din ascultare alegand sa mearga pe drumul cumpatarii alegand intotdeauna crucea shi folosul Duhovnicesc ca sa iasa din patimi, din patima in care se afla... dar asta nu se prea poate fara duhovnic fiindca noi nu shtim sa ne facem socoteala shi atunci e mai bine sa te smereshti ca sa intrebi, cum eu inca n-am ajuns sa fac, sa intreb, ca shi daca intreb nu intreb ca sa ascult ci ce shtiu eu pentru ce intreb. Deci cei ce vor purta ori nu vor purta pentru Dumnezeu o vor face shi credintza lor ii va mantui shi intru ea vor primi rasplata faptelor lor... de la Hristos-Dumnezeu, "caci rasplata Mea este cu Mine"
deci nu este optzional, caci optzional inseama ca shi asha shi asha e bine, nu, ci este porunca... dar nu cu pistolul la ceafa cum face dracul ca sa te arunce in mijlocul caldiceeii faradelegii, shi sa shezi in bunastarea minciunii inchipuindu-tzi ca eshti echilibrat... ci este spre desavarshire, deci este ceva ushor, jug simplu, dar mai greu decat ala ce vine din inima omului cu o mic, care pare foarte simplu, dar itzi dai seama ce inseamna sa te tunzi, sa te piepteni, sa te fardezi, sa te rujezi, sa te impopotzonezi, sa te pensezi, sa te cremuieshti, sa te imbraci la moda, sa te asortezi, sa te potriveshti cu moda, cu varsta, cu sheful, cu vecinii, shi cu toata camila-camilei de prin ziare? cand o naframa, o shapca, un batic, o zdreantza, o carpa, o naframa, itzi cashtiga timp, o clipa itzi da ca sa te rogi in ascuns, shi prin ea traieshti veshnicia. Iar daca incepi sa te dai sfintzishoara, o mica farisee, o saduchee ce inventeaza traditzii mititele, atunci mai bine o dai jos shi parul lung al femeii ii va fi drept acoperamant in pustiul inimii sale...
|