View Single Post
Vechi 17.12.2008, 14:27:34
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wertygo Vezi mesajul
Cea mai buna traducere pentru Fericiti cei saraci cu duhul pe care am gasit-o la sfintii parinti este fericiti cei saraci in duhuri rele , carora li se pare ca au putin Duh Sfant desi au mult.
nici vorba ca aia itzi aduc rabdarea shi mantuirea, caci daca n-ai razboi, n-ai sa te desavarsheshti... eventual tu sa nu fi scula sculata a duhurilor rele shi viclene care "te vor ajuta" ca sa-tzi dezvinovatzeshti pactele... in sensul asta sa fi sarac in duhuri rele, adica sa nu ai gandurile cele rele ale patimilor dar nici patimile din care rasar ele cand se va ivi prilejul... bine potrivit... deci sigur ca sunt interpretari shi interpretari, dar una din alea de baza este aia pe care tzi-am aratat-o eu: nebunii cu toate soiurile nebuneshti dar nevicleni, spre deosebire de sfintzishorii nebuni dar vicleni... aratandu-se pe ei asha in cea mai mare lumina ... in cer... shi facandu-ne ei dupa chipul shi asemanarea lor, ca doar de aia ne duc in pacat ca sa-shi arate mushchii de mari vindecatori shi (falshi) mantuitori, ca sa ne inchinam shi sa ne pocaim lor ori noua inshine shi ca sa ne inchinam lor shi nu la Dumnezeu... caci de aia au meshteshugit caderea lui Adam shi Eva ca sa-shi arate apoi ca ei sunt mai grozavvi ca shi Dumnezeu... dar Adam shi Eva au murit chiar daca dupa 1000 de ani, dar au murit shi s-au dus la iad shi au stat acolo inca 4000 de ani, pana a venit Adevaratul Mantuitor... care a calcat zapisul pacatelor prin Cruce shi rascumparandu-i pentru Viatza cu scump sangele Sau.