Citat:
Īn prealabil postat de caesar
Asemenea cazuri apar datorita unei legi clare,abia astept sa fie votata noua lege a cultelor unde asemenea bolnavi psihic sa nu mai poata apare public ci sa fie internati in clinici de specialitate,acolo se vor intalni cu Napoleon,Stalin,etc.In noua lege a cultelor zice ca orice om care va imbraca uniforma de maica sau calugar e pasibil de puscarie,e identic cu a purta uniforma de polititst fara sa fii politist.O astfel de lege trebuia sa apara mai demult azi nu ar mai fi existat cazuri gen Tanacu sau cel istorisit aici si multe alte cazuri...
|
Impotriva unei astfel de legi as iesi in strada, as face ca grecii, as da foc la masini si la magazine.
Tu realizezi ce implicatii poate avea o astfel de lege aberanta? Daca imi fac cult religios recunoscut de stat si-mi pun clericii sa se imbrace in sacou si pantaloni de stofa, esti de acord sa mergi a doua zi la puscarie daca te prind imbracat ca ei?
Statul nu poate impune oamenilor cum anume sa se imbrace (exclud aici echipamentul de protectie necesar diverselor indeletniciri), singurii care sunt exclusi sunt militarii, politistii si alte categorii care trebuie sa poarte uniforme pentru a putea fi identificati cat mai repede si pentru ca Romania sa respecte conventiile internationale la care este parte. Acesti oameni fac parte din aparatul de stat.
Clericii diverselor culte religioase din Romania, la fel ca si cultele in sine, sunt persoane particulare, respectiv organizatii separate de stat. Includerea lor sub protectia uniformei nu numai ca ar fi un act de extrema stupiditate din partea legiuitorilor, dar ar fi o incalcare clara a statului de drept. Si-asa avem o lege cretina a cultelor, care spune ca nici un cult nu poate fi ironizat, satirizat, pentru ca unii nu suporta sa fie luati peste picior. Aceasta este o lege preferentiala care, dupa parerea mea, incalca grav drepturile constitutionale ale cetatenilor. Modificarea unei legi proaste in mai rau cred ca o sa ma faca sa ma gandesc serios la emigrare.
Inainte sa propuneti legi aberante doar pentru ca v-a suparat nu stiu ce cult exotic / schismatic sau cum vreti sa-i spuneti, ganditi-va la implicatiile pe care aceste legi le pot avea pentru intreaga populatie.