View Single Post
Vechi 18.12.2008, 12:55:47
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
... desi pacatul madriei e mare in mine, si de multe ori nu mi-a convenit ce am citit, niciodata nu am simtit in postarile lui Geonektarios malitiozitate sau atacuri personale...
Am mai rugat si cu alte ocazii sa nu atribuim autorului de mesaje propriile noastre sentimente si ganduri, cu care ii citim mesajul; acelasi mesaj putand fi bland sau aspru, in functie de cum il percepem noi, nimeni altul nu e responsabil de gandurile noastre. Deci in primul rand sa ne temperam noi si sa nu ne formam idei preconcepute despre cei, care scriu; cu atat mai putin despre noi insine. Am intalnit reactii ciudate pana si la citate postate din Sfintii Parinti. Daca imaginatia ne joaca feste si la asemenea citate...ar trebui sa ne dea de gandit.
Pe de alta parte, dragostea ce ne suntem datori fata de propria persoana ne indemna sa analizam in liniste mesajele si sa nu lasam sa ne raneasca toate cuvintele pe care le citim. Sa discernem ceea ce e bun de cea ce e mai putin folositor in mesaj si sa clasam cele rele. Sa facem un zid de protectie a sufletului in jurul nostru, si sa nu lasam pe oricine si orice sa ne raneasca.
Dar, nu toate vorbele bune care ne sunt adresate ne vor binele, asa cum nu toate vorbele care par aspre ne vor raul.
Reply With Quote