Doamne fereste!,mie nu mi se pare deloc,ca procedeaza corect,ci mai degraba seamana a psihoza sau ceva de competenta psihiatriei,poate chiar a psihologiei in cel mai bun caz.
Ce aferant,sa consider o astfel de atitudine,normala,pe cine vedeti din jurul vostru,oameni credinciosi,fie ei laici sau clerici ca procedeaza astfel pentru starea de rugaciune?...Pe nimeni.
Ceva s-a-intamplat cu acest om,iar daca refuza categoric sa comunice cu cei apropiati,si deci,sa fie inteles,problema lui se va adanci,iar cei dragi vor avea de suferit,pentru ca astfel de reactii,mai ales bruste,te departajeaza de oameni,dar si de atributii.Plus ca reprezinta un semn de intrebare si faptul ca acest om a devenit astfel,dintr-o data,lucru ilogic.Eu cred ca este o diferenta intre a deveni credincios si a cauta calea Domnului,si cu totul altceva o deviere brusca in acest fel si sub aceste aspecte,descrise mai sus.Sa nu ne amagim prin faptul ca acest om se roaga,iar daca este vorba de Dumnezeu atunci totul este benefic si in semn spiritual,poate fi doar o fatada a unor afectiuni psihice,sau chiar a unor tulburari de ordin mai complex,cum ar fi farmece sau mai stiu eu ce.
Este evident ca acest om are nevoie de ajutor,are nevoie de un duhovnic,mai presus de orice are nevoie sa discute despre schimbarea lui,despre factorii care au determinat aceasta schimbare,mai ales brusca si mai ales care implica si anumite probleme de comportament fata de cei din jurul sau.
Eu te sfatuiesc,draga worldwide sa mergi la o manastire si sa povestesti unui duhovnic acestea,cel mai bine este sa mergi impreuna cu sotul tau,mai ales daca "este credincios",sa faci,apoi Paraclisul Maicii Domnului in fiecare zi ca sa-ti lumineze tie inima,si sotului tau,si intreaga voastra casa,sa chemi si un preot pentru a o sfinti pe-aceasta.Si abia cand epuizezi toate resursele cautarilor tale si vedeti ca situatia nu se imbunatateste deloc,ca o ultima incercare sa cautati si la competenta doctorilor psihiatrici,fiindca sunt unele lucruri care,chiar tin de acestia,iar daca esle nu sunt tratate din timp evolueaza si pot produce si mai multe ravagii si suparare,in timp.
Dumnezeu sa va ajute si sa va binecuvinteze!