View Single Post
Vechi 18.12.2008, 19:08:35
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[SIZE=3][COLOR=green]Pentru cine e cadoul?[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=green]Prin definiție, luna decembrie este „Luna cadourilor”, luna când oferim celor dragi, împreună cu darul nostru, și o parte din inimă, din dragostea pe care le-o purtăm. Dar, pentru politicienii noștri și pentru „vedetele” noastre, această lună a devenit un minunat prilej de a mobiliza presa și de a defila prin așezămintele de bătrâni, centrele de copii abandonați sau prin cartierele mărginașe pe la familiile sărace și cu mulți copii... [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=green]Întâmplarea pe care vreau s-o povestesc și de care obsedant îmi amintesc în această perioadă febrilă a anului, s-a petrecut cu câțiva ani în urmă, în perioada când o televiziune de a noastră, românească era la începuturile ei. Noi, cei din provincie adică, primeam emisiunile acelei televiziuni pe casete și, cum erau zile de sărbătoare, am urmărit știrile de două ori, a doua oară ca să mă conving că e adevărat ce am văzut prima oară.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=green]Și iată ce-am văzut... O zi de iarnă cenișie, ziua de Crăciun. Strada pustie. Liniște. Oamenii, în casele lor, cei care le au! Stau la masă cu familia, prietenii, vecinii... [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Pe stradă o tânără prezentatoare a televiziunii despre care am pomenit că era nou apărută, în „căutarea” unui copil căruia să-i ofere cadoul din brațe, cadou împachetat în hârtie strălucitoare. Tânăra mergea agale, a așteptare lungă, când, ca din senin, a apărut în fața ei un copil de 5, 6 anișori. Poate mai mare... Era slăbuț, cu piciorușele goale într-o pereche de teniși, cu pantalonii care-i ajungeau puțin mai jos de genunchi și o hăinuță veche, cu mânecile prea lungi, suflecate, fără nasturi, atârnându-i greu și neglijent pe umeri. [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=green]Pe cap nu avea căciuliță, dar probabil acum, de uimire și bucurie, nici nu mai simțea frigul... S-a apropiat în fugă de tânăra prezentatoare și-a întins mânuțele firave spre minunea strălucitoare pe care aceasta o ținea în brațe... Prezentatoarea s-a ferit, a ridicat cutia ca și cum ar fi dat s-o ferească de un răuvoitor. Copilul o urmărea cu mânuțele întinse și ochii strălucind de curiozitate și poftă... [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=green]Ca să scape de el, prezentatoarea a scos din buzunarul hainei ceva, un pachețel și i l-a întins.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=green]În clipa următoare însă „a apărut” copilul „căutat”, cel care trebuia să primească darul, cel care fusese programat să apară pentru a se vedea ce grijă are această televiziune față de copii și cum știe ea să-i bucure. [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=green]Pe umerii unui domn bine îmbrăcat, bine hrănit și sigur pe sine, stătea cocoțată o fetiță, la fel bine hrănită, bine îngrijită, bine îmbrăcată, dar plictisită și indiferentă la ce se întâmpla în jurul ei... Domnul a dat fetița jos de pe umeri, i-a sărutat mâna prezentatoarei, au schimbat câteva cuvinte, fetița a primit cutia aceea ambalată în hârtie strălucitoare, fără nici o bucurie, fără ca măcar să mulțumească ori să arunce o privire de recunoștință celei care-i vorbea și o tot mângâia pe creștet în speranța unei priviri prietenoase ori a unui cuvânt de recunoștință... [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=green]Cum de a ajuns acel „reportaj” la publicul telespectator fără a fi „prelucrat”, nu știu. Nu era favorabil televiziunii nou apărute, dar – o scăpare! Așa ca de nceput... Oricum, de atunci, nimeni nu mă mai poate convinge că primesc daruri de sărbători cei cu adevărat săraci, nevoiași...[/COLOR][/SIZE]

E trist mesajul acestei poveste...si povestea in sine..Ar trebui ca toti miliardarii care apar pe la televizor cum ca investez in nustiuce au facut nustiuce etc. sa ofere saracilor cadouri de Craciun.In afara de Gigi Becali cine a mai facut daruri de Craciun sau ptr.sinistrati?A facut Ion Tiriac?Patriciu?In nici un caz..pentru toti acestia cu bani ..ar trebui un mesaj:Bucura-te de bani cat mai esti pe Pamant ca pe urma o sa te bucuri de banul iadului.
Reply With Quote