Apostolul zilei:Tit 1, 5-14
Pentru aceasta te-am lasat in Creta , ca sa pui randuiala in cele ce-au ramas si ca-n fiecare cetate sa aseze preoti asa cum ti-am poruncit eu: daca cineva este fara prihana, barbat al unei singure femei, avand copii credinciosi si-n afara oricarei invinuiri de rele purtari sau de nesupunere.Fiindca episcopul trebuie sa fie fara de prihana, ca un iconom al lui Dumnezeu, nu ingamfat, nu manios, nu betiv, nu bataus, nu profitor de castig rusinos, ci primitor de straini, iubitor al binelui, cu stapanire de sina, drept, cuvios, infranat, strans legat de cuvantul cel vrednic de crezare al invataturii, destoinic atat sa-ndemne intru invatatura cea sanatoasa, cat si sa-i mustre pe cei ce vorbesc impotriva ei.Pentru ca sunt multi nesupusi, graitori in desert si inselatori, mai ales cei din taierea-mprejur, carora trebuie sa li se inchida gura ca unora care pentru castig rusinos ravasesc familii-ntrgi, invatand ce nu trebuie.Unul dintre ei, chiar profet de-al lor, a zis:"Cretanii, pururea mincinosi, fiare rele, pantece lenese"Marturia aceasta este adevarata;pentru care pricina mustra-i cu asprime, ca sa fie sanatosi in credinta si sa nu-si plece mintea la basmele iudaice si la poruncile unor oameni care se abat de la adevar."