"Ereticule", de ce-i contrazici pe pucioși?
[COLOR=#ff6600][COLOR=Black]Vsovi, mă întrebi așa:[/COLOR]
deci ce nu-tzi convine? ca vezi la ei anumite randuieli? mie imi par foarte duhovniceshti shi intzelepte... voi le scoatetzi ca ar fi de la cel rau...[/COLOR]
VSOVI,scumpule, mie să știi că-mi convine, că eu mănânc și pește, și măsline, și sare, dar fără să fac abuz, ci doar ca o expresie a libertății mele de a face așa. Mai degrabă te previn că poate ție n-o să-ți convină, când o să-i cunoști pe pucioși (că zici că încă nu i-ai cunoscut – norocul tău!) și o să te dai după ei, că… gata cu măslinele!... te-ai lins pe bot! Gata și cu carasul și cu caracuda! Gata și cu tzuiculitza! Și pe cap o să stai cu căciula și ziua, și noaptea când dormi. O să-ți lași și barbă până la brâu, și plete până la fund (asta, dacă nu cumva ești chel de tot). Acum nu crezi tu ce-ți spun, zici că râd de tine, da o să vezi și o să crezi. Eu nu zic că sunt rânduieli de la cel rău, ci de la om. Dar duhovnicești nu le văd, și pace! Și nici “înțelepte”. Am eu orbul găinilor? O fi, că prea zici cu foc! Zici că nu-mi convine…
[COLOR=green]Fii atent că deja ai început să-i contrazici pe pucioși.[/COLOR] Ce faci, te dai după mine? Îi trădezi cu o femeie ușuratică? Cazi în erezie? Că uite ce zici tu, ce “erezie” cumplită:
[COLOR=#ff6600]1.[/COLOR] [COLOR=#ff6600]trambitza a 6-a adica ultima este nu doar Verginica ci totzi care sunt intru proorocia de la Domnul, sora sa, sau Mihaela, cine este Mihaele? sau altzii...[/COLOR]
Greșit, insuportabil de greșit. De ce n-ai fost atent, că doar am spus mai înainte: Trâmbița a șasea este NUMAI Verginica, și e o Șfântă. Maria și Mihaela nu sunt sfinte, și nu sunt Trâmbițe… deși au adus și ele “Cuvântul Domnului” din cer pe pământ, ăla pe care-l citești frăția ta din cartea CLD. Iar a 7-a Trâmbiță e Însuși Domnul nostru (al lor, adică) Iisus Hristos, coborât în Cuvânt la Pucioasa. Această coborâre este A Doua Sa Venire pe pământ, proorocită în Apocalipsă. Așa zic pucioșii. Iar tu zici altfel. Dacă nu ești de acord cu ei, ai încurcat-o. N-ai șanse să te facă prietenul lor.
Cine e Mihaela? Ea este liderul actual de la Pucioasa. Ea face acum ce făcea Verginica pe vremuri: ne aduce nouă, muritorilor de rând, “Cuvântul lui Dumnezeu” din cer. Îl aude în cap, îl scrie pe hârtie, iar Nicușor îl citește. Numai Nicușor îl citește cu voce tare, deoarece numai el are glasul identic cu al Domnului nostru ( adică, al lor… iar am greșit!) Iisus Hristos. Mihaela și Nicușor sunt prooroci. Nicușor este și preot pe deasupra, deși nu l-a hirotonit nimeni. Este și arhiereu pe deasupra deasuprăi ( unii îl numesc înfiorați “Arhiereul cel Mare”, dar nu știu de ce, poate doar pentru că e cel mai înalt dintre ei), deși nu l-a hirotonit nimeni întru arhiereu. Pucioșii strâng “Cuvântul” cu evlavie, iar când se adună mai mult, mai scot o carte. Au scos până acum două cărți intitulate la fel (“Cuvântul lui Dumnezeu”): una de vreo 666 de pagini, iar alta de vreo 2000. Iar VSOVI le citește și se miră și se bucură ca un copil. Și aici ajungem la a doua ta “erezie” copilărească. Te citez:
[COLOR=#ff6600]2.[/COLOR] [COLOR=#ff6600]dar Domnul este Proorocul... un singur prooroc Hristos-Dumnezeu.[/COLOR]
Greșit, insuportabil de greșit. Domnul are doi prooroci: pe Mihaela și pe Nicușor. Pe vremuri, o avea pe Verginica, și era Verginica numită de creștini cu multă evlavie: “Șfânta și marea proorociță Virginia”. Dar a murit, sărăcuța, în 1980. A urmat Maria, care și ea proorocea, dar nici un pucios n-a numit-o proorociță, și nici acatist nu i-au făcut (cum i-au făcut Șfintei Verginica). Au urmat la proorocie Mihaela și Nicușor, cei doi fii unși…
Așa zic pucioșii. Iar tu îi contrazici. Dar dacă nu ești de acord cu ei, ai încurcat-o. N-ai șanse să te facă prietenul lor. N-ai nici o șansă să devii un pucios autentic. Păcat de tine, cică numai ei se vor mântui. Ia întrebă-i, să vezi că așa e.
|