View Single Post
Vechi 18.12.2008, 20:24:16
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Abell
Naivitatea *(pentru ca ai pomenit de ea) o socot calitatea nobila asecolului nostru (desi pe cale de disparitie).
d-le Abell, calitatea nobilă a creștinului din toate timpurile a fost smerenia și neprihănirea, nu naivitatea. La smerenie și la neprihănire se referă Hristos când spune:
Matei 5.3 "Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor."
Marcu 10.15 "Adevărat zic vouă: Cine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea."
Am observat că la adresa pe care ne trimiți se face propagandă neoprotestantă. D-ta ai putea să susții cu argumente din Biblie, (în afară de ceea ce eventual ai copia de pe siturile de propagandă baptiste), aspectele pe care voi le numiți "naștere din nou" sau " experienta mântuirii personale"? Binențeles că cunoaștem și noi versetele pe care le tot scoateți înainte: Ioan 3. 1-5 și Fapte 8. 36-37. Mă interesează ce semnificații le dați voi în sprijinul teoriilor baptiste.
Citat:
În prealabil postat de Abell
Un naiv este:
- un om sincer fara ascunzisuri si interese
- un curajos care are puterea de a lasa sa-i fie vazute slabiciunile si partile mai putin placute
- a manifesta un dezinteres mare fata de ultimile "nascociri" pacatoase ale lumii in care traim
- un om care nu se teme sa fie aratat cu degetul si ironizat pentru naivitatea sa in necunoastearea ultimelor "tendinte de moda", "locaruri selecte", "telenuvele si show-uri tv"
Eu știam că sectele occidentale sunt mai la curent cu ultimele tendințe la modă pentru câștigarea de noi adepți. Din acest motiv la ei la "Adunare " se folosesc instrumente de percuție, muzcă pop și chiar manele. Dacă tinerii voștri nu mearg la discotecă, pot astfel să se manifeste în "biserică". Organizarea în comunitati de biserici, conduse de un președinte de comunitate este tot o tendință occidentală în pas cu moda.