Subiect: Povesti cu talc
View Single Post
Vechi 19.12.2008, 08:35:35
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=green][SIZE=3]Niciodată nu e prea târziu...[/SIZE] [/COLOR]

[COLOR=green]În prima zi a anului universitar, profesorul ne-a dat sarcina sa facem cunoștiință cu cineva necunoscut. M-am uitat în jur, și atunci o mână fragilă îmi atinsese umărul. Când m-am întors, am văzut o bătrânică privindu-mă cu un zâmbet luminos. [/COLOR]

[COLOR=green]- Bună, drăguțule! Sunt Rose. Am 86 de ani. Pot să te îmbrățișez? [/COLOR]
[COLOR=green]Am izbucnit în râs și, după acceptul meu, m-a strâns în brațe cu putere. [/COLOR]
[COLOR=green]- Ce cauți la facultate la o vârsta asta „fragedă”? am întrebat-o. [/COLOR]
[COLOR=green]- Vreau să găsesc un bărbat bogat, să fac niște copii, răspunse ea. [/COLOR]
[COLOR=green]- Să lăsăm gluma, am reluat, încercând să aflu ce o motivase să vină la școală. [/COLOR]
[COLOR=green]- Mi-am dorit mereu să merg la universitate și acum am venit, îmi spuse. [/COLOR]

[COLOR=green]După curs ne-am dus la un bufet pentru un suc. Ne-am împrietenit pe loc. Trei luni, zi de zi, după ore, plecam împreună și vorbeam necontenit. Eram fascinat să îi ascult confesiunile înțelepte. În timp, Rose a devenit "mascota" campusului. La banchetul de sfârșit de semestru, Rose a ținut un discurs. [/COLOR]

[COLOR=green]- Nu încetăm să ne jucăm pentru că îmbătrânim. Îmbătrânim pentru că încetăm să ne jucăm. Există doar câteva secrete pentru a te menține tânăr, a fi fericit și a deveni un om de succes. Trebuie să râzi și să guști umorul fiecărei zile. Trebuie să ai un vis. Atunci când rămâi fără visuri, mori. E diferență între a îmbătrâni și a evolua. Dacă ai 19 ani și stai în pat inert un an, fără să faci un lucru productiv, vei împlini 20 de ani. Dacă am 87 de ani și zac un an, voi împlini 88. Toată lumea îmbătrânește. Ideea e să evoluezi și să nu regreți nimic. Cei care sunt bâtrâni nu regretă ceeea ce au făcut, ci ce n-au făcut. Numai cei care au regrete se tem de moarte. [/COLOR]

[COLOR=green]Rose și-a luat diploma pe care o dorise ani și ani. [/COLOR]

[COLOR=green]La o saptamană după absolvire, s-a stins. [/COLOR]

[COLOR=green]Toți studenții au fost alături de cea care le-a demonstrat că nu e niciodată prea târziu să fii ceea ce vrei să fii. [/COLOR]

[COLOR=green]De fapt, nu poți să alegi decât să îmbătrânești sau nu, dar poți alege să evoluezi.[/COLOR]