Subiect: cuvinte de folos
View Single Post
Vechi 20.12.2008, 22:19:15
eduardd
Guest

Smile

[COLOR=Black]Era odată o colonie de leproși demnă de toată mila. Erau oameni care nu aveau de făcut nimic ziua întreagă și pentru care nimeni nu putea face nimic. Erau singuri, abandonați și toată ziua nu făceau altceva decât să se învârtă în jurul zidurilor.[/COLOR]
[COLOR=Black]Și totuși exista un om care mai păstra o urmă de licărire în ochi. Putea să zâmbească și dacă îi ofereai ceva putea chiar să-ți spună [COLOR=Red]“Mulțumesc”.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=Black] Acesta era singurul om care mai era om, care mai păstra ceva uman.
[/COLOR]
[COLOR=Black] Sora care avea grijă de ei era nerăbdătoare să știe motivul acestei ciudățenii, ce-l determina să se agațe de viață? L-a urmărit câteva zile și a putut să vadă că deasupra zidului interzis apărea în fiecare zi o față. O bucățică din fața unei femei nu mai mare decât o mână, dar plină de viață și numai zâmbet.[/COLOR]
[COLOR=Black] Bărbatul trebuia să fie acolo, așteptând să primească zâmbetul, hrana puterii sale și suportul speranței sale. El urma să-i întoarcă zâmbetul și apoi capul trebuia să dispară. Apoi lunga așteptare pentru ziua următoare putea să înceapă din nou[/COLOR]
[COLOR=Black] Când într-o zi sora l-a luat prin surprindere, omul a spus simplu: “Este soția mea.” Și după o scurtă pauză a continuat. “Înainte de a veni aici, ea m-a ascuns și a avut grijă de mine încercând tot posibilul. Un tămăduitor i-a dat o unsoare ca să-mi trateze boala.
În fiecare zi trebuia să mă ungă pe față cu excepția unui colțișor… cât să mă atingă cu buzele sale.
[/COLOR]
[COLOR=Black] Am fost găsit și luat. Ea m-a urmat aici și vine să mă vadă în fiecare zi. Atunci îmi dau seama că ăsta-i singurul motiv care mă ține în viață.[/COLOR]
Reply With Quote