View Single Post
Vechi 21.12.2008, 00:20:29
Abell's Avatar
Abell Abell is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.09.2005
Locație: Suceava
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Abell
Implicit Domnului ovidiu-s:

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
d-le Abell, calitatea nobilă a creștinului din toate timpurile a fost smerenia și neprihănirea, nu naivitatea.
Cu siguranta smerenia si neprihanirea sunt calitati de baza a unui crestin.
Nu ati gresit cu nimic afirmand aceasta.

Citat:
La smerenie și la neprihănire se referă Hristos când spune: Matei 5.3 "Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor." Marcu 10.15 "Adevărat zic vouă: Cine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea."
Daca doriti sa facem un comentariu pe aceste versete se poate cu siguranta in alt topic, dar eu nu am pomenit de smerenia si neprihanire in postarea mea, si nici nu am afirmat nicaieri ca Domnul Iisus ar fi spus ca naivitatea ar fi calitatea de baza a crestinului, ceea ce am afirmat este ca: EU (Birsan Florin - Abell) socot naivitatea o calitate rara a secolului nostru si am enuntat ce inteleg prin naivitate.

Citat:
Am observat că la adresa pe care ne trimiți se face propagandă neoprotestantă.
Cred ca ati facut referire la adresa de web din semnatura mea (Maini-deschise.ro) Nu am trimis pe nimeni acolo, si acel site nu face nici un fel de propaganda pentru nici o confesiune. Sunt moderatorul acelui site si de aceea apare in semnatura mea pe toate forumurile in care activez si pe toate e-mail care le trimit.
Pentru edificarea dumneavoastra Maini Deschise e un grup de tineri deschis oricarei confesiuni religioase, mai exact deschis oricarei persoane care doreste ca alaturi de noi sa fie o Mana Deschisa pentru cei in nevoi.
De 4 ani vizitam odata la 2 saptamani cate un camin de batrani, unde batranii se bucura de prezenta noastra. Prin acest grup au trecut persoane din multe confesiuni religioase motivati de dragoste pentru cei batrani si neputinciosi.

Citat:
D-ta ai putea să susții cu argumente din Biblie, (în afară de ceea ce eventual ai copia de pe siturile de propagandă baptiste), aspectele pe care voi le numiți "naștere din nou" sau " experienta mântuirii personale"?
Cu siguranta daca doriti se poate deschide un topic cu aceste subiecte si discuta pe ele. Din experienta pe acest forum va pot spune ca administratia si conducerea acestui forum nu agreaza discutiile cu caracter doctrinar altul decat acela crestin ortodox. (ar fi recomandat sa intrebati administratia forumuli daca va permite deschiderea unui topic pentru acest subiect)(Sunt forumuri care permit acesta,si unde am purtat astfel de discutii)
Nu obisnuiesc sa folosesc comanda "copy" si "paste" decat daca este necesar aceasta, obisnuiesc sa vorbesc liber.

Citat:
Binențeles că cunoaștem și noi versetele pe care le tot scoateți înainte: Ioan 3. 1-5 și Fapte 8. 36-37. Mă interesează ce semnificații le dați voi în sprijinul teoriilor baptiste.
Sunt sigur ca ati citit intreaga Biblie asa cum fiecare crestin o face, de aceea cred ca vom putea purta discutii interesante, argumentate si cu o atitudine de smerenie pentru a avea parte de neprihanirea Lui Dumnezeu in zidirea credintei noastre si nu in daramarea ei.
Daca va intereseaza strict confesiunea baptista cred ca un membru al acestei confesiuni este mai in masura sa va raspunda la intrebari. Eu pot vorbi despre cum inteleg eu lucrurile si eventual cum pune biserica mea in practica aceasta.

Citat:
Eu știam că sectele occidentale sunt mai la curent cu ultimele tendințe la modă pentru câștigarea de noi adepți. Din acest motiv la ei la "Adunare " se folosesc instrumente de percuție, muzcă pop și chiar manele. Dacă tinerii voștri nu mearg la discotecă, pot astfel să se manifeste în "biserică". Organizarea în comunitati de biserici, conduse de un președinte de comunitate este tot o tendință occidentală în pas cu moda.
Nu stiu care sunt sectele pe care dumneavoastra le cunoasteti din occident, eu nu am frecventat nici una..., si de altfel nu am pasit de multe ori in afara tarii ....
Numai binecuvantare, acelasi Birsan Florin