Subiect: Cum sa ne rugam?
View Single Post
Vechi 21.12.2008, 02:52:40
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Rugaciunea monahiceasca plina de smerenie "Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste`ma pe mine pacatosul "

A ne ruga este ceva personal, functie de puterea fiecaruia - nu vorbim de lene sau lipsa de timp - si este atit cantitativa cit si calitativa dupa parerea mea. Rugaciunea reflecta PROBLEMELE PE CARE O PERSONA LE ARE; CU CIT AI MAI MULTE, CU ATIT RUGACIUNEA TA VA FII MAI PUTERNICA!

Crucea personala

Pai uite ca noi toti avem o cruce a noastra pe care trebuie s-o ducem.
Aci se obisnuieste sa se spuna de multe ori ca ai facut alegeri in viata, iar acum nu te plinge, doar plateste ponoasele. Eu stiu cit o fii de adevarat?! Sau de neadevarat?!
Ceea ce stiu bine, este ca fiecare are un destin: lasat de Dumnezeu, te abati de la drum insa pina la urma tot calea aia o vei lua, doearece asa iti este scris sa fie.

Rugaciunea si cum ne rugam

Nimeni nu stie exact adevarul cum ar trebui sa ne rugam. Toate sint doar presupuneri.
Ceea ce se stie, este ca daca citesti Biblia, acolo Mantuitorul explica felul in care sa ne rugam, el a dat exemplul personal inainte de a fii vindut si crucificat: s-a dus pe munte si a ingenunchiat si nimeni nu stie ce a spus in rugaciune, insa intrebat de Sfintii Apostoli, el a specifict si rugaciunea care este cea mai potrivita: Tatal Nostru si este in Biblie.

Rugciunea Speciala

Exista rugaciuni speciale: Acatiste, Paraclise si altele.
Unele noi le putem face, insa altele e nevoie de preot.
Fiecare, dupa nevoia si puterea lui, o face pe cea care este necesara pentru el/ea.
Apoi mai sint Sfantul Maslu si slujbe de dezlegare care sint savirsite de preot ( si aici mentionez ca multi dintre preoti nu au curajul sa faca slujbe de dezlegari).

Cum ma rog eu?

Eu ma rog si mergind pe strada, Tatal Nostru si Nascatoarea o zic mereu. Fara intrerupere, fara sa numar daca de 25 de ori, daca 7 ori.

Acasa: citesc Acatistul Sfintului de ziua respectiva, am un Acatistier vechi la mine si apoi citesc Biblia.

Cea mai importanta rugaciune pentru mine este Rugaciunea inimii sau Rugaciunea mintii care eu le rostesc imediat dupa Tatal Nostru si Nascatoarea.

Tatal Nostru

Tatal Nostru este o rugaciune extrem de complexa avind 7 cereri si 7 mariri ale Domnului; contine cele mai puternice cereri, insa in acelasi timp, contine si legaminte pe care noi le facem ori de cite ori pomenim si rostim aceasta rugaciune.
Una dintre ele, cea mari grea este: " si iarta pacatele noastre asa cum si noi iertm gresitilor nostri" ceea ce noi rostim, insa foarte putini reusesc sa realizeze ca daca tu ca om nu ierti ( NU MA REFER LA nimeni in mod special, CI IN GENERAL) cum vrem noi ca Domnul sa ne ierte pe noi?
Iar legat de asta Iisus Domnul spune: " si tot ceea ce veti lega pe pamint, legat va fii in cer, iar ceea ce va fii dezlegt pe pamint, dezlegat va fii in ceruri" si iertarea este un fel de dezlegare pe care noi, simli mritori trebuie sa o dam, ca noi la rindul nostru sa o obtinem.

Rugaciunea cea mai puternica

Eu consider ca si cea mai puternica rugaciune, citirea cu post si umilinta a Psaltirii, o catisma pe zi urmata de al doilea Paraclis al Maicii Domnului.
Aceasta rugaciune este cea mai puternica, am vazut efectele si am ramas ori de cite ori am puterea sa o fac, surprinsa, de puterea acestei rugi. Sotul care se roaga doar uneori, spune, stii cind citesc Psalmii, parca oamneii ma iubesc mai mult....curioasa afirmatie,nu gasiti?

Greutatile mele

Orice greutate am eu, este pentru ca asa mi-este scirs. Uneori pot sa ma rog mai mult , alteori pot sa ma rog mai putin, ca nu am putere, ceea ce nu e bine.

Orice persoana care a fost in strainatate, are probleme: de umilinta, de nevointa, de lipsa, de sannatate, de singuratate si multe lipsuri. Atunci, credetri ori nu, puterea de rugaciune este mai mare, puterea rugaciunii este mai intensa; stii ca iesi afara si n-ai pe nimeni ramas decit pe Dumnezeu...

Nici unul dintre noi este sau nu sintem nici o exceptie.

Ceea ce este ceva in plus fiind printre straini este faptul ca noi nu avem sprijin si mangaiere cind ne este greu. Doar pe Dumnezeu, unde ne este scaparea. Din cauza asta multi dintre noi, plecind in strainatate se apropie de Dumnezeu, dar multi sint acei care se indeparteaza, considerind ca... cine stie, nu vreau sa judec.

Patinina
Reply With Quote