Completarea rugaciunii
RUGACIUNEA TREBUIE FINALIZATA
1 Rugaciunea pentru dusmanii tai
Orice rugaciune nu este finalizata, terminata, daca te rogi doar pentru tine.
Trebuie sa te rogi pentru dusmani, Dumenzeu sa-i lumineze si sa le dea gind bun.
2. Rugaciunea pentru sufletele celor adormiti
Trebuie apoi sa te rogi pentru sufletele celor adormiti.
3. Trebuie sa fii smerit
Trebuie sa fii smerit si nimeni sa nu stie ce faci, cind te rogi ca sa nu te smintesti cumva. Adica vreau sa spun, ca nu-i destul pentru femei sa -si puna o basma pe cap si o fusta lunga cind merg la biserica, si se roaga, apoi cind sint pe strada au fuste scurte, elegante si uita cit au fost de smerite prima data. Este pierzania sufletului, deoarece nimeni nu se poate inchina la doi stapini.
4. Trebuie sa dai pomana
Pomana este si ea in functie de cit poti, dar trebuie sa fie diversificata: imbraca pe cineva, hraneste pe cel flamind, acopera pe cel dezgolit, da bani celui ce n-are, da pomana la biserica, grabeste acolo unde se construieste o biserica, deoarece ai pus o caramida la casa Domnului si mare va fii rasplata ta!
5. Ridica Parastase pentru cei morti
Cind ai ocazie si poti ridica parastase pentru cei morti.
6. Fa slujbe la biserica pentru cei vii cu mancare.
7. Indruma pe altii pe calea Domnului, pe cei rataciti, oncearca sa le dai Cuvintul Lui Dumnezeu, sa le spui acest cuvint dind pilda ta personala.
8. Posteste pentru altii , roaga-te pentru altii.
9. Fii gata saritor pentru ajutor cind un prieten te cheama, nu ride de el ca nu are ceva, sau ca e nestiutor, indruma-l tu cit poti.
10. Da cit mai multe rugaciuni pentru tine si pentru altii, la biserici, la manastiri.
In felul asta consider eu, pentru mine personal, ca am facut o rugaciune completa. Asa cum am aratat mai sus, trebuie sa fie o combinatie de: umilita, rugaciune, oferte, sacrificii personale, post, spovedanie, cuminecatura si activitati ortodoxe crestine.
NOTA:
Ceea ce duci la biserica pentru a fii pomana (mancare ) daca vrei intr-adevar sa fie primita, atunci gateste tu personal, trebuie facuta cu mainile tale si sa fie din sudoarea ta(adica din munca ta). Tot ceea ce cumperi este doar jumatate de pomana, daca tot o faci incearca s-o faci completa.
|