Citat:
Īn prealabil postat de C.tin
Exista o prejudecata conform careia crestinismul, ortodoxia īn special, este ceva pentru babe, pentru inculti sau prosti. Uneori cānd intri īn cāte-o biserica īntelegi originea acestei presupozitii superficiale. Bisericile sunt de multe ori pline de oameni darāmati, esuati. Dar si strada, lumea este astfel. Asta este fata Romāniei de azi, care gaseste totusi īn Dumnezeu ultima scapare.
Suntem un popor plin de rani si sechele, ce traieste, īn cea mai mare parte a timpului, pe de rost, īn rutina si plafonare. Nu poti sa judeci pe nimeni prea aspru: si tu si eu tot pe-acolo suntem.
Istoria ultimilor decenii si pacatele uriase de care suferim si-au lasat ranile deschise īn vazul tuturor. Daca ar trebui sa mergem la spovedit ca popor ce-am avea de marturisit? Cāteva, mai mari, le-as numi eu aici:......
|
frate, eu cred ca nu prea ai mai intrat in Biserica de multi ani.
daca ai fi mers la Biserica, nu ai fi avut cum sa nu observi tinerii care sint ca in acelasi numar cu batrini, dar mai ales copii.
asa ca, eu zic sa lasam prejudecatile deoparte in ceea ce priveste virsta celor care merg la Biserica.
Doamne, ce gindire.