Unii preoti care mai mult fac rau decat bine sufletelor credinciosilor pot ajunge in rai. Depinde de pocainta lor. Exemplu este fericitul Augustin care are pusa in spate toata ratacirea catolica. Eu nu cred ca el este vinovat de aceasta dar unele greseli poate au dus multe suflete in iad. Despre casatoria cu lacrimi de bucurie nu este cu totul adevarat deoarece multe sfinte au fost maritate cu forta si mai tarziu au ajuns la manastire. Restul pare in regula la ce a scris umilinta. As adauga ceva despre calugarie. Calugarul manios nu este primit la Dumnezeu nici daca invie un mort. Calugarul bland este primit la Dumnezeu si fara sa invie un mort deoarece si-a inviat mortul sau , prin plans a ajuns bland. Despre faptul ca preotii ar trebui sa auda Luati Duh Sfant ca sa poata spovedi am gasit la un sfant rus Ignatie ca cine are o experienta asa zis duhovniceasca fara sa auda si un Cuvant interior tainic este cu siguranta inselat. Cand l-am citit pe Sfantul Ignatie am inteles de ce Maria Egipteanca stia cuvintele scripturii care se potriveau felului ei de vietuire si sporire, am inteles vedeniile pe care le povesteste Paisie Aghioritul despre persoana in care stralucea dumnezeirea si auzea de la Hristos ,Te iubesc. Oricum au aparut si vedenii de la draci , multe in care sunt auzite mesaje dar asta nu trebuie sa impiedice pe cele bune.
|