Ada, du-te la biserica si ia Agiasma Mare pentru ca sa simti si tu ca nu intampini Nasterea Domnului asa, ca cei pagani. Nu ai de ce sa te temi ca te impartasesti cu nevrednicie fiindca Agiasma Mare nu este Sfanta Impartasanie, ci se da celor cu pacate mai mari, sau neindeajuns pregatiti pentru impartasanie. (BTW Agiasma Mare este acea Aghiasma sfintita doar la Boboteaza.)
De spovedit poti sa te spovedesti oricand, nu numai in posturi, trebuie doar sa vorbesti cu parintele inainte. Daca ai reusit totusi sa spui cat de succint cu ce te simti tu vinovata in fata lui Dumnezeu tot e bine, si sa stii ca pacatele pe care le-ai spovedit au fost iertate, chiar daca spovedania a fost "pe fuga."
Si pe viitor, pe langa sfatul lui Cristi de a-ti gasi un duhovnic, incearca sa nu lesi spovedania si impartasania pe ultimul moment (desi si eu in postul asta am tot amanat si am tot amanat

), fiindca exact atunci preotii sunt mai ocupati si sunt mai multi oameni la spovedit si nu ai sa ai acea multumire sufleteasca din cauza grabei si multimii de oameni care asteapta in spatele tau.