View Single Post
Vechi 23.12.2008, 22:51:10
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
geo nektarios,mi-ai putea da o rugaciune ,rugaciunea pe care o faci tu la Sf.Nectarie,cand te rogi tu la el ,mi-ai putea scrio?Am ramas si eu impresionat de acest Sfant.Multumesc,sarbatori fericite!
Rugaciunea ce o fac catre Sf.Nectarie nu este altceva decate o simpla CONVERSATIE!!! cum asa? pai ii spun Sf.Nectarie ca CELUI MAI BUN PRIETEN AL MEU TOT CE AM IN SUFLET!!! VORBESC ORICE CU DANSUL!!! Desi nu-mi raspune cu vorbe auzite ci imi raspunde TAINIC in suflet!!! Este o conversatie ca de la prieten la prieten!!! Efectiv vorbesc ORICE cu dansul!!! NU am ce sa ii ascund ca oricum stie, si asa ii spun tot ce am, dar ideea e ca atunci cand iubesti pe un prieten al tau, ai mereu dorinta de a comunica cat mai mult cu el!!! Nu te mai saturi vorbind cu el!!! Asa si eu cu Sf.Nectarie, vorbesc mereu, sau]uneori citesc ACATISTUL sau!!! simt uneori ca trebuie sa il citesc sau sa il ascult!!! la threadul "Acatistele cantate de Marian Moise" gasesti sa download-ezi Acatistul Sf.Nectarie, sau il las sa mearga in timp trebaluiesc!!! Acum au scos cei de la "Nectarie Protopsaltul" din Bucuresti CD cu Paraclisul Sf.Nectarie, pe care il ascult si de 40 de ori pe zi, nu ma satur sa il ascult! Ba mi l-am pus si in telefon si cand am posibilitatea il scot si ascult (cant incet) Paraclisul Sfantului. Este o carticica mica visinie scoasa de Ed.Bizantina cu "Viata, Acatsistul si PAraclisul Sf,Nectarie" in traducerea pr.Diacon Cornel Coman! Este o carticica superba si f,usoara! Aceea o port tot tp cu mine, si cand intarzie un prof la curs, scot carticica si citesc sau Acatistul sau Paraclisul Sf.Nectarie!!! In conversatiile mele cu Sf.Nectarie nu uit sa ii multumesc de fiecare data pt toata ocrotirea sa. BA sa iti spun ca nu stiam sa fac mancare si din ce stiam din auzite m-am pus si eu sa fac o ciorba, am cerut ajutorul Bunicutului meu, si m-am apucat de treaba! Cand era gata am scos Crucea cu Sf,Moaste si am insemnat deasupra oalei de 3 ori mancarea si am zis "faca-se voia ta sf.Nectarie!" si a iesit atat de buna ca m-am speriat... dar si o bucurie ce m-a prins incat am inceput sa plang... Stiu sa fac de toate, dar mai putin mancarea... care cu ajutorul Sf.Nectarie am invatat!!!
Deci trebuie SINCERITATE si SIMPLITATE in comunicarea noastra atat cu Hristos cat si cu Maica Domnului cat si cu Sfintii! Nu e nevoie de forumle si replici sa-L dea pe spate Hristos (iertare de expresie) ci simpliatate ca si El, Hristos, sincer si cu cuvinte putine!!! Atunci rugaciunea devine de FOC si este ca tamaia binemirositoare inaintea Sa!!! Asa Sfintii dobandeau atat de repede SFINTENIA inca din timpul vietii, pt ca erau simpli in rugaciune si sinceri! asta Il atragea pe Duhul Sfant in ei si deveneau inainte-vazatori! Cu astfel de rugaciune simti cum te apropii de Hs sau de sfinti!!! ba chiar ajungi in acea stare incat sa nu mai bagi de seama cand trece timpul... poat trce 10min sau 5h fara sa constientizezi... Din mila lui DUmnezeu stiu astfel de persoane care se roaga asa, simplu, cu cuvintele lor din suflet, sincere! si au ajuns la stari de RAPIRE cereasca, adica de contemplatie!!!
Dumnezeu sa ne miluiasca si ne mantuiasca pt rugaciunile TUTUROR Sfintilor si a Maicii Preacurate!!! AMIN!!!
Reply With Quote