View Single Post
Vechi 27.12.2008, 11:43:24
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

draga scrabble,

In cuvinte si mai simple,dupa mintea mea...hula impotriva Duhului Sfint este sa nu te mintuiesti,adica sa nu te vindeci,adica sa nu devii o fiinta "compusa" ,asa ca o maica...adica om unit cu Dumnezeu.In acest sens,parintele Galeriu a largit f bine.
...
9. Nu știți, oare, că nedrepții nu vor mosteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții,
10.Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Sau si mai simplu,in loc sa traiasca in templul tau Duhul Sfint Dumnezeu...sa traiasca alte duhuri,mai intunecate...sau sa nu te ierti pina in momentul mortii tale,sa deznadajduiesti,precum Iuda asa cum bine a spus parintele Noica....sau sa pacatuiesti cu usurinta,sa faci rau altor oameni sau chiar tie,fara a-ti parea rau,fara a dori sa te indrepti pina in momentul mortii tale,avind prea mare incredere in milostivirea lui Dumnezeu....toate acestea eu cred ca sint hule impotriva Duhului Sfint Dumnezeu.

la final,pentru ca ai intrebat:

-Fiul Omului este chiar Mantuitorul, iar el este trup de la Fecioara Maria si Duh Sfant de la Tatal. Iisus-Fiul Omului este Dumnezeu si parte a Treimii. Cum poate atunci cineva sa huleasca doar impotriva Fiului Omului?

Trecind peste faptul ca ce ai scris este destul de comic,incerc sa-ti raspund si eu la fel:

Daca cineva ma palmuieste peste obraz,inseamna ca imi palmuieste si mintea sau sufletul ?