Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Se refera la comunism,la poporul care a trait pe timpul comunismului.
|
[COLOR=green][SIZE=3]
Lipsit de logica. De ce pe timpul comunistrilor eram "idioti" si, odata cu disparitia lui Ceausescu, am incetat sa mai fim? [/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Cuvintele reproduse de mine au fost spuse de Petre Tutea dupa '90. Si eu nu ma refer la jicnirea adusa poporului roman, cat acelui sacrificiu asumat de Petre Tutea care se voia recompensat de un popor "nerecunoscator". [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Eu nu am auzit de PT pana dupa '90 si asta, probabil, pentru ca niciodata (cu o singura exceptie, pe 19 dec 1989) nu am ascultat radio Europa Libera. Imi era frica, stiam ca sunt "observata" din umbra... [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Cred ca PT o fi fost un luptator anticomunist. Dar, daca a facut-o benevol, trebuia sa nu se astepte la recunostinta poporului, sa n-o pretinda. De ce credea dumnealui ca i se cuvine recunostinta? De ce nu si-a acceptat soarta demn? [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Si acum suntem un popor needucat, neinformat. Cati romani au acces la cultura, la educatie ori pe cati ii duce mintea sa cumpere o carte, un ziar, o revista? Si ma refer aici la cei cu bani, ca sunt. E mai tentanta o placere usoara, trecatoare. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Cred ca PT a avut pretentii prea mari si a privit poporul de sus, dintr-un loc harazit de Dumnezeu, poate, celor alesi. Si dumnealui s-a numarat printre cei alesi, dar doar atat. Credea ca toti romanii sunt oameni bine informati si ii cunosc sacrificiul... S-a inselat si scuzele pe care, tardiv, si le-a cerut, si regretele exprimate, dupa ce a jignit o natie, nu-l absolva.[/COLOR][/SIZE]