View Single Post
Vechi 28.12.2008, 21:41:57
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tot-Laurentiu Vezi mesajul
Pentru ei Hristos invie numai Duminica (daca invie si atunci)

NU pot sa spun decat un singur lucru ce i-a spus Parintele Aesenie Boca unei vrajitoare cand i-a zis de Pasti de mai multe ori Hristos a Inviat fara sa auda de la aceasta Adevarat a Inviat.

Marie de ce umbli cu farmece Cu adevarat hristos al tau nu a Inviat.
nu stiu ce vrei sa insinuezi cu postarea ta, dar eu am oferit explicatii tipiconale, numa prost sa fii sau labil mintal sa faci afirmatii de genu ca "pt ei Hristos invie numai Duminica", da poate voi sunteti mai destepti ca aia de au facut liturghieru, poate daca traiati pe vremea sfintilor parinti ii acuzati si pe ei de cine stie ce, ca pentru informatia voastra cele 3 liturghii bizantine sunt prescurtari a liturghiei lui iacov, fratele Domnului, iar cele 3 liturghii pe care le avem noi azi numai apartin 100% celor 3 sfinti parinti caci unele parti au fost adaugate ulterior, cum ar fi Trisaghionul sau Sfinte Dumnezeule. Daca doriti sa aflati mai multe cititi si voi un liturghier sau explicarea sfintei liturghii a sfantului gherman patriarhul constantinopolului sau a lui nicolae cabasila. Si tot asa ca fapt divers aflati ca exista si liturghia sfantului evanghelist marcu care se mai savarseste in biserica ortodoxa copta din egipt