Citat:
În prealabil postat de memike
Nu stiu ...stiu ca nu e bine sa spun...ca de obicei cand spun ce am facut parca imi pierd tot sporul....da am fost si m am spovedit....si ma rog asa dupa puterea mea...si am fost si la doctor....si iau pastile...dar tot asa....ma mai iau gandurile astea....e si problema ca nu pot sa fac o diferentiere daca e ceva de natura psihica sau de natura sprituala...sincer is disperat...nici sarbatorile nu le am petrecut asa linistit....si la biserica merg asa cat pot dupa puatere...si totusi...habar nu am ce sa mai fac....
|
Nu mai lua pastile si nu mai crede ce spun doctorii ca te dereglezi de-adevaratelea. Fugi de psihiatri ca de dracul ca sunt nebuni. Tu trebuie sa stii ce e cu tine, nu altcineva. Duhovnicul te ajuta fiindca îti vorbeste ca un om altui om, nu ca un om unei masini, asa cum fac medicii (pentru ei omul e o masinarie fizica).
Psihic si spiritual e acelasi lucru, adica e vorba de suflet (psyche înseamna suflet în greaca iar spirit înseamna suflet în latina).
Eu zic sa nu urmezi nici sfatul lui Cristi (nu te supara Cristi), nu prin activitati scapi de probleme ci prin adunare launtrica, rugaciune. Risipirea în activitati e o cadere din sine, noi trebuie sa fim permanent adunati launtric, indiferent ce facem iar daca nu putem atunci înseamna ca trebuie sa renuntam la activitatea care împiedica aceasta.
Stiu ca ti se pare ciudat ce spun dar poate ca te va ajuta. Iar la duhovnic, nu te duce la oricare ci la cineva cu experienta, ti-l recomand si tie pe parintele Vasile de la biserica rusa/studentilor (Piata Universitatii).