Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios
Frate il cunosc pe pr.Teofil de mii de ori mai bine ca fratia ta... nu o spun ca o lauda ci ca argument ca STIU de ce am afirmat acea propozitie!
Frate draga, un stelist sau un dinamovist sau cfr-ist, rapidist, este cumva IN AFARA fotbalului? NU! desi sunt echipe diferite si fiecare iubeste echipa ce i se pare lui mai interesanta! Asa sunt si eu, visarionist, iubesc un parinte drag ce mi-a salvat sufletul de la moarte (macar sstii ce e moartea sufletului) si FAC ce m-a invatat in 17 ani! CU ce sunt rupt de Biserica? daca mie imi place Lykourgos Anghelopoulos si nu-mi place Mihail Buca sau Panaghiotis Kalambakas inseamna ca sunt "dezbinator al muzicii Bisantine, sau ca sunt in afara ei??? Vezi ca intelegi gresit ce spune Sf.Pavel la Corinteni si cum expui fratia ta! cum iubesc altii rock-ul sau altii manelele si altii hip-hop-ul si altii dance-ul sau house-ul inseamna ca fiecare e rupt de muzica??? FIECARE canta CE ii place!!! MIe nu-mi placea sa fi fost ucenic la alt parinte, ca pe acesta (Pr.Visarion) nu l-am ales EU, ci HRISTOS mi l-a dat!!!
NEG orice aberatie a fiecarui preot sau Ierarh daca este in afara Biserii, a sf.Evanhelii sau Sf.Traditii!
Cu atat mai mult aberatiile VOASTRE ale "catapultelor"! Stau impotriva oricarei afirmatii ce imi distruge Biserica si neamul indiferent de e preot sau mirean! Oare preotii nu e oameni??? si ei nu e supusi greselii? ei care este CLERICI!!! cu atat mai mult daca nu au cunoscut "lucrarea" si se "trezesc" vorbind aiurea caci TREBUIAU sa TACA!!! daca nu stii nimic SIGUR, TREBUIE SA TAAAACI!!! asa si fratia ta sa FACI LA FEL!!! sa taci ca NU stii ce spui!!!
|
Prietene, daca "roadele" "lucrarii" erau evidente nu existau nici voci care sa conteste fenomenul visarionist. Faci o comparatie plastica - fotbalul; pai, prietene, problema e ca fiecare echipa trage pentru sine, asa cum fiecare miscare religioasa, numita si crestina, pretinde ca are adevarul absolut si se comporta ca atare. Prietene, din punctul meu de vedere lucrarea este periculoasa. Se lucreaza cu "descoperiri", cu o structura paralela cu cea a BOR, ierarhii si preotii sunt criticati la greu, se pregatesc preotii proprii, "imbunatatiti" (asa cum cred ca vei fi si tu), diverse persoane talcuiesc din Scriptura la intalnirile de duminica seara (personal am vazut acolo un mecanic de tren care scotea niste ineptii cu pretentii de ... chestiuni dogmatice), etc. Plus de asta, miscarea are caracter ermetic, un soi de miscare ascunsa, nu poti participa la intalniri fara sa fii invitat/recomandat (oare de ce nu sunt publice? sau de ce nu sunt anuntate in Biserica daca nu e nimic de ascuns). Ce sa mai, adevarurile tinute in "tezaurul" "lucrarii" sunt impartasite numai membrilor, care, ca in orice miscare religioasa, se simt alesi, superiori, pierd contactul cu Biserica.
Ma surprinde atitudinea ta de teolog in potenta care afirmi ceva de genul "
NEG orice aberatie a fiecarui preot sau Ierarh daca este in afara Biserii, a sf.Evanhelii sau Sf.Traditii! Cu atat mai mult aberatiile VOASTRE ale "catapultelor"". Pai cum ii judeci tu? Din ce perspectiva? Tu inca ai mari probleme cu gramatica limbii romane si crezi ca poti identifica un "
Ierarh daca este in afara Biserii, a sf.Evanhelii sau Sf.Traditii!"? Sau judeca altii pentru tine si tu primesti doar lista "incompatibilitatilor" (manipulare, nu?)?
Cum spunean mai sus, pentru "lucrare" sunt preoti anume, cum reiese din chiar ce spui tu (trecand peste inadvertentele de ordin gramatical)
"Oare preotii nu e oameni??? si ei nu e supusi greselii? ei care este CLERICI!!! cu atat mai mult daca nu au cunoscut "lucrarea" si se "trezesc" vorbind aiurea caci TREBUIAU sa TACA!!! daca nu stii nimic SIGUR, TREBUIE SA TAAAACI!!! asa si fratia ta sa FACI LA FEL!!! sa taci ca NU stii ce spui!!!" Iar asta nu este in regula, este evidenta separarii.
Prietene, oricat de vehemnt ai fi, oricat de tare tipi, oricate majuscule/ingrosari/colorari folosesti in postari, derapajele miscarii din care faci parte sunt evidente.
Cu bine!