Citat:
În prealabil postat de Mirean
Prietene, daca "roadele" "lucrarii" erau evidente nu existau nici voci care sa conteste fenomenul visarionist. Faci o comparatie plastica - fotbalul; pai, prietene, problema e ca fiecare echipa trage pentru sine, asa cum fiecare miscare religioasa, numita si crestina, pretinde ca are adevarul absolut si se comporta ca atare. Prietene, din punctul meu de vedere lucrarea este periculoasa. Se lucreaza cu "descoperiri", cu o structura paralela cu cea a BOR, ierarhii si preotii sunt criticati la greu, se pregatesc preotii proprii, "imbunatatiti" (asa cum cred ca vei fi si tu), diverse persoane talcuiesc din Scriptura la intalnirile de duminica seara (personal am vazut acolo un mecanic de tren care scotea niste ineptii cu pretentii de ... chestiuni dogmatice), etc. Plus de asta, miscarea are caracter ermetic, un soi de miscare ascunsa, nu poti participa la intalniri fara sa fii invitat/recomandat (oare de ce nu sunt publice? sau de ce nu sunt anuntate in Biserica daca nu e nimic de ascuns). Ce sa mai, adevarurile tinute in "tezaurul" "lucrarii" sunt impartasite numai membrilor, care, ca in orice miscare religioasa, se simt alesi, superiori, pierd contactul cu Biserica.
Ma surprinde atitudinea ta de teolog in potenta care afirmi ceva de genul "NEG orice aberatie a fiecarui preot sau Ierarh daca este in afara Biserii, a sf.Evanhelii sau Sf.Traditii! Cu atat mai mult aberatiile VOASTRE ale "catapultelor"". Pai cum ii judeci tu? Din ce perspectiva? Tu inca ai mari probleme cu gramatica limbii romane si crezi ca poti identifica un "Ierarh daca este in afara Biserii, a sf.Evanhelii sau Sf.Traditii!"? Sau judeca altii pentru tine si tu primesti doar lista "incompatibilitatilor" (manipulare, nu?)?
Cum spunean mai sus, pentru "lucrare" sunt preoti anume, cum reiese din chiar ce spui tu (trecand peste inadvertentele de ordin gramatical) "Oare preotii nu e oameni??? si ei nu e supusi greselii? ei care este CLERICI!!! cu atat mai mult daca nu au cunoscut "lucrarea" si se "trezesc" vorbind aiurea caci TREBUIAU sa TACA!!! daca nu stii nimic SIGUR, TREBUIE SA TAAAACI!!! asa si fratia ta sa FACI LA FEL!!! sa taci ca NU stii ce spui!!!" Iar asta nu este in regula, este evidenta separarii.
Prietene, oricat de vehemnt ai fi, oricat de tare tipi, oricate majuscule/ingrosari/colorari folosesti in postari, derapajele miscarii din care faci parte sunt evidente.
Cu bine!
|
[SIZE=4] In primul rand legat de "inadvertentele de ordin gramatical" te informez, domnule "profesor" ca acele greseli le-am scris intentionat, cu ironie, nu ca as fi agramatical! Am prea invatat romana, dar si fratia ta, ca si altii, te legi de lucruri minore! ...daca nu mai ai de ce te lega...[/SIZE]
[SIZE=4]Fratia ta chiar NU pricepi ce spun, esti greu de cap... [/SIZE]
[SIZE=4]Apoi, daca erai smerit spuneai: Frate George, daca fratia ta ai stat atat timp langa Pr.Visarion, te rog explica-mi si mie de ce asta, de ce cealalta, de ce aia, de ce aia, ca eu nu am inteles, lucruri ce m-au facut sa ma retrag de langa visarionisti! Eu de ce nu am inteles lucrurile? nu am inteles rostul "adunarilor" de duminica seara, nu am inteles cealalta! Macar acum sa inteleg! Dar NU ai spus asa, ci asa cum nu ai inteles, ai inceput sa JUDECI, ca de, MANDRIA nu te lasa sa te cobori din WTC fraiei tale! Mai ales ca ai o scoala teologica cu atat mai mult NU te poti smeri! [/SIZE]
[SIZE=4]"E greu sa te smeresti" imi spunea candva Pr.Visarion... "dar ai grija ca Dumnezeu te arunca de unde te inalti de nu te vezi"! Aceleasi cuvinte iti sunt valabile si fratiei tale! Si dupa cum ai scris pana acum, mi-am dat seama ca NU ai citit marturisirile mele de pe threadul celalalt "despre visarionisti, sunt ei buni sau rai?" nu ca as fi vrut sa te convingi de ceva, dar macar sa te lamuresti! [/SIZE]
[SIZE=4]Legat de "aberatiile" visarionistilor din Bucuresti, sunt constient ca "padure fara uscaturi nu este"! Si iti spuneam ca la Brasov "lucrarea" nu se prezinta asa cum spui fratia ta ca ar fi la Bucuresti... desi nu neg ca nu ar fi adevarat, dar nu asa cum dramatizezi fratia ta! De altfel, "comunitatea" brasoveana a fost tot timpul in legatura cu Pr.Visarion, si care nu a iesit niciodata din cuvantul Sfintiei sale! Imi spunea Pr.Visarion ce este pe la Bucuresti, si ne puneam amandoi la rugaciune..., lucruri pe care fratia ta nu stii nimic din ale Pr.Visarion, care suferea "durerile nasterii" pt fiecare dintre ucenicii sai! Nu ai stat nici 10 min langa Dansul sa il vezi cum se roaga sau celelalte... Nu ai "experimentat" nimic care sa te faca sa intelegi cum se "manifesta" sfintenia intr-un om! Nu ai avut niciodata tangenta cu Acest binecuvantat om! [/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Apoi am spus ca NEG orice aberatie a fiecarui preot sau ierarh daca spune ceva in afara Bisericii, sau legat de pr.Visarion![/SIZE]
[SIZE=4]"Aberatii ortodoxe" - Oare CREDINTA ORTODOXA ADEVARATA te face sa te chinui??? Asa te face sa suferi orice aberatie facuta de un preot sau ierarh... ce nu este in duh ortodox pe mine ma "zgaraie" in suflet si ma nelinisteste si sufar cumplit! Bine nu toti preotii sunt asa, sau ierarhii! Desi nu toti spun lucruri aberante dpdv dogmatic, dar unii spun aberatii la adresa unor persoane despre care nici nu au habar, ci vorbesc numai din ce aud, asa cum este si cu pr.tau Petre David vorbind de Pr.Visarion! Daca l-ar fi cunoscut ca mine, NU mai spunea asemenea aberatii![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
|