Citat:
În prealabil postat de konstantinos
o intrebare
Daca vine cineva si vrea sa se dea pe vechi si tot el spune ca a fost botezat prin stropire(a aflat din diferite surse) cum credeti ca trebuie primit ,din acest punct de vedere?
Trebuie scufundat sau poate fi primit asa.
Sper ca intrebarea sa nu supere pe nimeni ci doar asa sa va puneti si voi in locul nostru (si eu sunt pe vechi).
Daca raspundeti ca trebuie scufundat,atunci toti trebuie cercetati ca nu cumva cineva prin nebagare de seama sa moara "nescufundat".
Celor care au scufundarea facuta de trei ori li se face doar mirungerea.(nu sunt botezati a doua oara).Asa-i la noi si mie cel putin mi se pare logic.
|
Am mai citit odata textul tau si am sesizat si altceva. Citez pasajul cu pricina:
"Celor care au scufundarea facuta de trei ori
li se face doar mirungerea"
Adica voi ii tratati pe cei de pe nou ca pe niste eretici, mai buni (daca au respectat ritualul botezului prin cufundare) sau mai rai (daca au facut botezul prin stropire), dar totusi eretici, care au nevoie de mirungere. La ce rataciri duce "sfantul" calendar!
Sfintii Parinti erau oameni deschisi la minte. Lasati bigotismul, cititi-le opera si poate capatati mai multa largime de suflet. Iar in cele practice, urmati Bisericile locale care sunt pe vechi (Rusa, Sarba), aflate in comuniune cu BOR. Desi trebuie spus ca este o anomalie ca in Romania sa existe doua structuri bisericesti distincte, incalcand canoanele apostolice. Ca sa fiu mai clar, e vorba de o schisma.