View Single Post
Vechi 31.12.2008, 22:34:47
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=3][COLOR=blue][[/COLOR][COLOR=blue]quote=cristiboss56]Multumesc mult Ovidiu, dar ma cutremura gandul aceste migratii presupuse de tine de 80% ! ! ! Cine ar avea de pierdut si cine de castigat ?[/quote][/COLOR] [/SIZE]

[SIZE=3]Cine ar avea de câștigat? Nu știu. Stăpânitorul acestei lumi: diavolul. [/SIZE]
[SIZE=3]De ce spun că ar pleca mulți la sectanți, de fapt nu numai eu ci și mulți alții printre care părintele Cleopa? Pentru că din punct de vedere al practicilor și al înclinațiilor acestui grup, membrii Oastei Domnului au mult mai puternice afinități cu penticostali și cu evanghelicii decât cu ortodocșii practicanți. [/SIZE]
[SIZE=3]Ei au propriile obiceiuri, (să nu le zic ritualuri) de inițiere, se adună în locuri pe care le numesc Adunări (case parohiale sau particulare), foarte mulți folosesc biblia sectanților, adică biblia lui Dumitru Cornilescu, folosesc intrumente muzicale și muzică modernă la adunările lor (aspect f atrăgător pentru tineri), au predicatori care tâlcuiesc Scriptura după mintea lor, iar mulți dintre predicatorii lor nu fac parte din clerul ortodox. [/SIZE]
[SIZE=3]La fel ca sectele protestante, Oastea Domnului pare să ofere răspunsuri simple la întrebări fundamentale, să prezinte o versiune simplificată a adevărurilor și faptelor tradiționale, un loc pentru senzații și emoții, pentru spontaneitate, un ajutor în problemele legate de drog și de alcool. Deoarece mulți oameni simt nevoia de a ieși din anonimat, de a-și construi o identitate, de a nu fi doar un membru care se pierde în masa credincioșilor, Oastea Domnului [COLOR=#ff0000]pare[/COLOR] să ofere: o anumită grijă pentru individ, șanse egale de participare și de exprimare, posibilitatea de a dezvolta propriul potențial, șansa de a aparține unui grup de elită. Ca și sectele neoprotestante Oastea Domnului [COLOR=#ff0000]pare[/COLOR] să restituie Biblia și să ofere educație biblică, un sens al mântuirii, împlinire spirituală. [/SIZE]
[SIZE=3]2 Tim 4.3 "Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învățătura sănătoasă, ci - dornici să-și desfăteze auzul - își vor grămădi învățători după poftele lor, Și își vor întoarce auzul de la adevăr și se vor abate către basme." [/SIZE]
[SIZE=3]2 Tim 3.13 "Iar oamenii răi și amăgitori vor merge spre tot mai rău, rătăcind pe alții și rătăciți fiind ei înșiși." [/SIZE]
[SIZE=3]Biblia ne îndeamnă să cercetăm duhurile. Iar părerea mea este că Oastea Domnului a picat cu brio acest test și a eșuat în "pepinieră de sectari" cum spunea părintele Cleopa. Majoritatea penticostalilor pe care eu îi cunosc au fost ei sau părinții lor membri în Oastea Domnului .[/SIZE]
[SIZE=3]1 Ioan 4.1 "Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume." [/SIZE]
[SIZE=3]Matei 7.17 "Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele". [/SIZE]
[SIZE=3]Matei 3.10 "Iată securea stă la rădăcina pomilor și tot[COLOR=#ff0000] pomul care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc[/COLOR]".[/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=blue][quote=cristiboss56]Oricum o pozitie clara a B.O.R . ar fi necesara , o pozitie oficiala.[/quote][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3]BOR a recunoscut Oastea Domnului și a ridicat caterisirea fondatorului ei, Iosif Trifa, imediat după Revoluție, în 1990, după opinia mea o hotărâre la care trebuie să se revină.[/SIZE]