Citat:
În prealabil postat de Othello
Eu gandesc asa: Exista atatea religii in lume, fiecare cu "carte" sa si cu "zeul" sau. Iar crestinismul este doar una din ele..
|
[color=red]Exista atatea religii in lume, fiecare cu "carte" sa si cu "zeul" [/color]
Sunt multe religii in lume fiecare cu dumnezeul sau, dar ceea ce face crestinismul sa fie diferit este tocmai Dumnezeul din spatele ei: Isus Hristos. Religia nu este altceva decat manifestarea (forma) pe care o ia credinta ta. Credinta ta are o forma, un mod de a se exprima si aceea este religia.
[color=red]Oare, cei ce pretind ca simt ceva de la dumnezeu simt cu adevarat?[/color]
In afirmatia asta ai atins un punct sensibil al religiei dar nu si al credintei, adica este posibil sa faci parte dintr-o religie (prin nastere, educatie, impunere etc) dar sa nu existe nici un fel de credinta ci doar ritualuri invatate mecanic.
Autoconvingerea sau mai degraba autoinselarea poate da roade (cand ai scris aceasta probabil te-ai gandit la fapte bune,...cred) este posibil in lumea fizica nu si in cea spirituala pentru ca fapte bune fac multi...
Credinta este dupa acum apare definita in Biblie: [color=blue]Evrei 11:1 *Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad.[/color], deci credinta inseamna incredere in lucrurile "care nu se vad" desi exista. Ce inteleg eu de aici este ca exista doua lumi
1. O lume materiala - bazata si perceputa pe cele 5 simturi (miros,vaz,auz,pipait,gust)
2. O lume spirituala - care nu are dea face cu simturile noastre ci cu credinta noastra.
Lumea spirituala este o lume reala, si nu gresesc spunand mai reala decat cea materiala deoarece lumea materiala va trece dar cea spirituala este vesnica.
De ce Iisus Hristos si nu Buda sau Allah?
In primul rand Iisus este un Dumnezeu Viu nu unul mort, El a a inviat si aceasta imi spune ca El poate pazi ca ceea ce a spus sa se implineasca.
Apoi Iisus este un Dumnezeu al Dragostei; toti ceilalti sunt stapani crunti pe care trebuie sa-i calmezi cu jerfe ca nu cumva sa se supere pe tine si sa patesti ceva.
Nu se poate vorbi nici macar de egalitate intre Iisus si toti ceilalti dumnezei ai lumi deoarece Iisus este creatorul cerului si al pamantului.
Pentru a putea vedea lucrurile din prisma Lui Dumnezeu trebuie sa faci parte din lumea spirituala, pentru ca acesata lume domneste acum pe pamant impreuna cu cea fizica.
Apartenenta la aceasta lume se face prin credinta iar credinta vine prin auzire[color=blue]Romani 10:17 *Astfel, credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvantul lui Hristos.[/color]
Cuvantul Lui Dumnezeu prezinta odata realitatea spirituala impreuna cu consecintele credintei sau necredintei in Hristos, iar apoi da viata (transforma) inima, caracterul unui om prin Duhul Sfant. Un crestin adevarat este unul transformat de Duhul Lui Dumnezeu iar viata si faptele Lui o arata. Cei care au doar o religie si nu-L cunosc pe Dumnezeu sunt "uscati" au doar o coaja lipsita de continut si nu-L cunosc ci doar vorbesc despre El.
As putea scrie mult ... dar sper ca macar in mare am raspuns la intrebarea ta...
Cu repect B.F.