Citand irina77
nu vom alege singuri, cu siguranta vor fi preoti care sa refuze unirea cu catolicii (daca se va face cu amestecarea credintelor, nu cu trecerea catolicilor la Ortodoxie), dar nici la stilisti nu vor merge. Nu ne duceti grija noua. Iar treba cu revolta suna cel putin ciudat.
Sa stii ca majoritatea oamenilor pe stil nou stiu care este adevarul si spre ce se indreapta ortodoxia de la ora actuala. Daca BOR se va apleca mult mai mult spre Biserica Catolica, atunci nu stiu ce se va intampla... Dar o revolta se poate intampla. In Rusia a fost introdus calendarul gregorian pentru foarte putin timp deoarece Patriarhul de atunci a facut aceasta de unul singur. Afland de cele petrecute, credinciosii s-au revoltat iesind in strada si protestand. Dupa acest protest s-a revenit la calendarul iulian. Deci e posibil sa se intample si la noi acest lucru.
De unde stii tu ca crestinii de pe stil nou nu vor veni la stilul vechi? Ai facut un sondaj de opinie? De ce vb in numele tuturor? Eu sunt sigur ca sunt care vor veni la ortodoxia adevarata, dar sunt si care nu vor veni. Sunt constient de asta. Dar nu cred ca toti vor alege catolicismul in locul ortodoxiei... daca va fi asa (toti sa aleaga catolicismul), atunci am dat prilej dusmanilor(masoneriei) sa rida de noi.
|