View Single Post
Vechi 02.01.2009, 09:28:59
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Psalm 39 (3)

Că voiesc să-l trimită la moartea cea veșnică.
Să se întoarcă înapoi și să se rușineze cei ce-mi voiesc mie rele!
Întoarce-i pe dînșii în fugă și fă-i a greși de la acelea pe care le doresc, căci măiestresc asupra mea rele.
15 Să-și ia îndată rușinea cei ce-mi zic mie: Bine, bine!
Încă și celor ce mă iau în batjocură și rîd de mine, facă-se lor rod rușinea.
16 Să se bucure și să se veselească de Tine toți cei ce Te caută, Doamne; și să zică pururea „Mărească-Se Domnul!” cei ce iubesc mîntuirea Ta.
Zice: Iar pe cei ce Te caută, și Te laudă și Te iubesc pururea, umple-i de veselie necurmată. Că nu le-a cerut veselie celor ce doar Îl iubesc, ci celor ce pururea și necurmat au dorul cel vrednic de îndrăgit al mîntuirii.
17 Iar eu sărac sînt și mișel, Domnul Se va îngriji de mine. Ajutorul meu și scutitorul meu ești Tu, Doamne, să nu zăbovești!
Precum a pomenit mai sus de păcate, așa și pe sine se numește „sărac”, fiindcă este lipsit de ajutor și are trebuință de dumnezeiasca ajutorare, pe care se roagă să o dobîndească prea-degrab. Iar acestea se potrivesc prea-cu-potrivire Fericitului David. Socotesc că s-a numit pe sine „sărac” și „mișel” după ce a văzut proorocia aceea și belșugul darului, și s-a rugat a dobîndi și el dumnezeiasca Pronie. Și se roagă să nu se zăbovească mîntuirea cea mai-nainte vestită, punîndu-se întru lungi și depărtate vremi, ci să se dăruiască oamenilor prea-degrab.