View Single Post
Vechi 02.01.2009, 09:46:41
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Psalm 49 (2)

11 Cunoscut-am toate păsările cerului și frumusețea țarinii cu Mine este.
Zice: Sînt Făcător și Stăpîn al tuturor, al dobitoacelor de pe pămînt și al păsărilor umblătoare prin aer. Deci nu socoti că ele Îmi împlinesc a Mea trebuință, că Eu le-am dat a fi acestora și poruncesc a odrăsli roade din pămînt. Că „frumusețe a țarinii” zice roadele felurite ale pămîntului. Și - de vreme ce din jivinele pămîntești se aduceau: boi, țapi și oi; din cele zburătoare: porumbi și turturele; iar din roade: făină curată, vin și unt de lemn - de nevoie le-a pomenit pe toate, ca să oprească toată slujba de acest fel, și îndulcirile aburilor și fumului. Apoi, zice cu luare în rîs:
12 De voi flămînzi, nu-ți voi spune ție, că a Mea este lumea și plinirea ei.
Zice: Dacă îmi va lipsi hrana, nu voi avea trebuință de a ta dăruire, că a toată împreună-zidirea sînt Făcător și Stăpîn. Apoi, îi învață nepătimirea firii Sale:
13 Au doară carne de tauri voi mînca, sau sînge de țapi voi bea?
Așa - după ce a arătat neînțelepciunea lor și după ce i-a învățat că pentru mintea lor pruncească le-a legiuit lor de demult a aduce jertfele acelea - mai-nainte deschide Așezămîntul cel Nou și legiuiește jertfa plăcută Lui:
14 Jertfește lui Dumnezeu jertfă de laudă și dă Celui Preaînalt rugăciunile tale!

[COLOR=#800080][1][/COLOR]slava Sa

[COLOR=#800080][2][/COLOR]smerenia

[COLOR=#800080][3][/COLOR]Și a luat Avraam oi și vite, și a dat lui Avimelec și au încheiat amîndoi legămînt. Apoi, Avraam a pus de o parte șapte mielușele. Iar Avimelec a zis către Avraam: Ce sînt aceste șapte mielușele pe care le-ai osebit? Răspuns-a Avraam: Aceste șapte mielușele să le iei de la mine, ca să-mi fie mărturie că eu am săpat fîntîna aceasta. De aceea s-a numit locul acela Beer-șeba, pentru că acolo au jurat ei amîndoi” (Facerea, 19:27-31).

[COLOR=#800080][4][/COLOR]Cînd a fost să se împace cu el, socrul Laban i-a zis lui Iacov: „Haidem dar acum să facem amîndoi, eu și tu, legămînt care să fie între mine și tine. Iar Iacov i-a zis: Iată, nu e nimeni cu noi, dar să ști că Dumnezeu este martor între mine și tine. Și a luat Iacov o piatră și a pus-o stîlp. Apoi, a zis Iacov către frații săi: Adunați pietrele. Și au adunat pietre și au făcut o movilă. Apoi, a zis Laban către dînsul: Movila aceasta este astăzi mărturie între mine și tine. Și Laban a numit-o în limba sa Iegar-Sahaduta, adică Movila Mărturiei, iar Iacov i-a dat același nume, însă pe limba sa, și i-a zis Galaad” (Facerea, 31:44-47).

[COLOR=#800080][5][/COLOR]fiu al lui Aaron

[COLOR=#800080][6][/COLOR]fiu al lui Eleazar

[COLOR=#800080][7][/COLOR]Adică Noul Testament.