View Single Post
Vechi 02.01.2009, 10:31:22
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Psalm 68 (2)

15 Ca să nu mă cufunde viforul apei, nici să mă înghită adîncul,
Să nu fiu - zice - cufundat de mulțimea și de mărimea răutăților.
nici să-și închidă peste mine puțul gura sa.
Să nu oprești - o Stăpîne! - mîntuirea mea, nici să-mi închizi ușa iubirii Tale de oameni. Căci cei ce cad în vreun puț, fiind deschisă gura puțului, au oarecare puțină nădejde de izbăvire, dar, închizîndu-se aceea, se deznădăjduiesc de mîntuire.
16 Auzi-mă, Doamne, că bună este mila Ta, după mulțimea îndurărilor Tale caută spre mine!
Trimite-mi izbăvire de relele pe care Ți le-am vestit, pentru a Ta iubire de oameni, nu pentru vrednicia mea. Vezi-mă că sînt înconjurat de rele și dezleagă-mi primejdiile, căci ajunge și numai arătarea Ta să risipească norul celor de scîrbă.
17 Să nu întorci fața Ta de la robul Tău,
Că așa obișnuiesc a face cei mîniați, leapădă de la sine rugăciunile celor ce le-au greșit.
că mă necăjesc, degrab auzi-mă!
Dă-mi grabnică mîngîiere pentru covîrșirea chinuirii!
18 Ia aminte spre sufletul meu și îl izbăvește pe dînsul,
Căci și cu singură vederea poți să risipești cele de mîhnire.
pentru vrăjmașii mei izbăvește-mă!
Greșelile mele covîrșesc iertarea, dar vrăjmașii sînt rău-credincioși și robiți de răutate; deci, pentru ocările acelora, fă-mă părtaș al iubirii Tale de oameni, Stăpîne! A arătat aceasta și prin cele adăugate:
19 Că Tu cunoști ocara mea, și rușinea mea și înfruntarea mea, înaintea Ta sînt toți cei ce mă necăjesc.
Nimic nu s-a tăinuit de Tine din cele făcute, ci pe toate le vezi: și ocările acelora și rușinea mea, că intru în pămînt și mă mîhnesc, fiind ocărît de ei.
20 Ocară a așteptat sufletul meu și ticăloșie. Și am așteptat pe cel ce s-ar mîhni cu mine, și nu era, și pe cel ce m-ar mîngîia, și nu am aflat.
Fiind îmbulzit cu atîtea chinuiri despre toate părțile și așteptînd altele încă, mai mîhnitoare, nu am nici o mîngîiere: cei ce mă mîhnesc sînt mai presus de număr și nu este cel ce m-ar mîngîia și care, cu împărtășirea scîrbei, ar face mîhnirea mai ușoară.
21 Și au dat spre mîncarea mea fiere, și întru setea mea m-au adăpat cu oțet.
Însăși hrana - zice - mi-au făcut-o amară și mîhnitoare, căci celor ce mănîncă cu chinuire și cea mai dulce hrană le este fără dulceață.