View Single Post
Vechi 02.01.2009, 12:53:29
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Psalm 142 (2)

10 Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu!
Te rog încă și aceasta: ca nu numai să știu ceea ce voiești, ci să și lucrez cele pe care le voiești, fiindcă pe Tine Te știu Dumnezeu și Stăpîn al meu.
Duhul Tău cel bun mă va povățui la pămîntul cel drept.
Și de aici ne-am învățat vrednicia Duhului: că, precum Dumnezeu este bun, așa și Duhul S-a numit bun; și, precum L-a rugat el pe Dumnezeu să-l povățuiască, așa se roagă să dobîndească și povățuirea Duhului, încît nimic să nu se arate lui rîpos, nici nelesnicios, ci să călătorească pe calea cea dreaptă, și netedă și izbăvită de rătăcire.
11 Pentru numele Tău, Doamne, mă vei via,
Tu m-ai pus împărat, a Ta hotărîre și hirotonie am dobîndit, și mă tem să nu fiu trecut cu vederea de Tine, facîndu-mă pricinuitor de hulă numelui Tău. Deci să nu cauți la vrednicia mea, ci pentru buna-cuvîntare a numelui Tău împărtășește-mă de mîntuire.
întru dreptatea Ta, vei scoate din necaz sufletul meu!
Că, după ce vei judeca între mine și războinici, după dreptate mă vei izbăvi de primejdiile aduse asupră-mi de aceia.
12 Și, întru mila Ta, de tot vei prăpădi pe vrăjmașii mei și vei pierde pe toți cei ce necăjesc sufletul meu, că eu sînt robul Tău!
În Psalmul 135 a zis: „Celui ce a bătut Egiptul cu cei întîi-născuți ai lui, că în veac este mila Lui”, iar aici a zis: „întru mila Ta, de tot vei prăpădi pe vrăjmașii mei”, pentru că mila către cel nedreptățit aduce pieirea asupra celui ce îl nedreptățește. Așa, și prea-bunul lucrător de pămînt smulge din rădăcină mărăcinii, iar sadurile le adapă și le sapă, adică le prășește.